En Sıcak Konular

'Listeyi bana faksla Ergun!'

21 Şubat 2008 22:27 tsi
'Listeyi bana faksla Ergun!' Sabah gazetesinin Çalık Grubu'na devri bugün TMSF tarafından onaylandı. Ancak bu onaydan kısa bir süre önce gazetenin künyesinde yapılan değişiklik dikkat çekti. Değişikliği yapmak için TMSF Başkanı Ahmet Ertük'ün bizzat arayarak Ergun Babahan ile görüş

Sabah-atv grubuna TMSF tarafından el konulmasından bu yana grupla ilgili tartışmalar ve dedikodular bitmedi. TMSF'nin medyada bu denli ağırlığının olması bir çok kesim tarafından eleştirildi. Tartışmaların, TMSF'nin ihale açması ve grubu satması ile son bulacağı beklentisi de hayal kırıklığı yarattı.

ÇALIK TEK ALICI

TMSF'nin açtığı ihale ile ilgili olarak 5 grubun adı geçerken, son anda hepsi çekildi ve Çalık Grubu tek alıcı kaldı. Bu durumda ihalenin ertelenmesi gerektiğini öne sürenler çıksa da ihale yapıldı ve Çalık muhammen bedel olan 1.1 milyar YTL'ye Sabah-atv grubunun yeni sahibi oldu.

ONAY SÜRECİ

İhalenin tamamlanmasının ardından Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) satışa onay verdi. Resmi olarak devir işlemlerinin yapılması için son olarak RTÜK'ün onayı bekleniyordu. RTÜK'ün onayı gecikince de çeşitli dedikodular ortaya atıldı. Çalık Grubu'nun parayı ödeyemeyeceği ve alımdan vazgeçeceği iddiaları ortaya atıldı. Ancak bu iddiaların aksine RTÜK'ün de onay vermesi üzerine gözler son imzayı atacak TMSF'ye çevrildi.

TMSF'DEN SON PAZARLIK

TMSF bugün Sabah-atv Grubu'nun Çalık Grubu'na devri için gerekli onayı verdi. Ancak onay işleminden iki gün önce yaşanan bir pazarlık, küçük bir son dakika krizine dönüştü. Kamuoyuna Ergun Babahan'ın görevden alındığı bilgisi kamuoyuna yansıdı. Bu minik krize sebep olan ise, son anda Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı olarak Sabah'ın künyesine giren Metin Yüksel ismi oldu. Daha önce Hürriyet gazetesinde çalışan ve daha sonra Takvim'de görev alan Yüksel, İslami kesimle ilgili yaptığı araştırmalarla da tanınıyor.  Yüksel'in TMSF Başkanı Ertürk ile olan yakınlığı, Sabah'ın resmi olarak devrinin yapılmasından önce künyeye son anda girmesi de bu yakınlığa bağlanıyor.

"KÜNYEYİ BANA FAKSLA ERGUN!"

TMSF Başkanı Ahmet Ertük, Sabah'ın devrine onay vermeden önce Metin Yüksel'i künyeye sokmak için ikinci bir Genel Yayın yönetmeni Yardımcılığı kadrosu oluşturdu ve Yüksel'in adını Doğan Satmış'ın yanına yazdırdı. Ancak Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan buna itiraz etti. Çıkan kriz Babahan'ın görevden alınması noktasına kadar geldi. Ancak araya 'yüksek hatırlı kişilerin' girmesi ile Babahan koltuğunda kaldı ve Metin Yüksel 20 bin YTL maaşla Sabah gazetesinin ikinci Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı oldu. Babahan buna rağmen Yüksel'in adını künyeye yazdırmamakta ısrar edince devreye bizzat TMSF Başkanı Ertürk girdi ve "Künyeyi bana faksla Ergun" diyerek Sabah'ın künyesinde Babahan'ın isminin altına Metin Yüksel'in adını bizzat eklettirdi. TMSF bu sayede Sabah'ı resmen Çalık Grubu'na devrederek medyadaki öenmli bir gücü elinden çıkartımış olsa da, son dakika girişimi ile künyesine kendi adamını sokmayı başarmış oldu.

Ensonhaber



Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,226 µs