En Sıcak Konular

Galatasaray UEFA'ya veda etti

21 Şubat 2008 21:03 tsi
UEFA Kupası'ndaki temsilcimiz Galatasaray, Alman temsilcisi Bayer 04 Leverkusen'e 5-1 yenildi. Bu sonuçla Aslan Avrupa'ya veda etti.

Stat: Bay Arena
Hakemler: Damir Skomina, Primoz Arhar, Marko Stancin
Bayer Leverkusen: Fernandez, Haggui, Friedrich, Castro, Rolfes, Barnetta, Sarpei, Schneider, Barbarez, Kiessling, Vidal
Galatasaray: Orkun, Barış, Emre, Servet, Volkan, Serkan, Ayhan, M.Topal, Arda, Hakan, Ümit


Bayer Leverkusen'de sakatlığı nedeniyle oynayıp oynamayacağı belirsiz olan kaleci Adler, Galatasaray'a karşı forma giymiyor.

UEFA ve Süper Kupa sahibi Galatasaray, UEFA Kupası 3. Tur rövanş maçında Leverkusen'e konuk oluyor.

Ali Sami Yen'deki ilk maçta rakibiyle 0-0 berabere kalan Galatasaray, Bay Arena'da tur vizesini almaya çalışacak.

Sarı kırmızılılara turu geçmek için her türlü galibiyet ve gollü beraberlikler yetecek. 0-0'lık beraberlik maçı uzatmaya ve penaltılara götürürken, Leverkusen'in turu geçmesi için galip gelmesi gerekecek.

Bu arada birinci terci Adler'in sakatlığı sebebiyle ilk 11'de yer almadığı maçta yerine geçen Fernandez bu sezon Bundesliga'da hiçbir maçta forma giymedi.

G.Saray Hakan'ın liderliğinde sahaya ilk adımını attı. Bay Arena'da nefesler tutuldu. Aslan 2000 senesindeki başarılarını tekrarlamak istediği sezonda Leverkusen engelini de aşarak yoluna devam etmek istiyor.

Ve dev maç başladı. Başarılar Galatasaray.

1. Dakika: Skomina düdüğü çaldı ve zorlu maça G.Saray başladı.

3. Dakika: İlk köşe vuruşunu G.Saray kazandı. Barış Özbek'in kullandığı kornerde, Servet her zaman olduğu gibi ileri çıkarak gol aradı ama Leverkusen tehlikeyi savuşturdu.

5. Dakika: Bu dakikaya kadar iki takım da ciddi bir tehlike yaratamadı.

6. Dakika: Ümit Karan her zaman olduğu gibi bu maçta da rakibin en korkulu rüyası. Karan buluştuğu topu çok şık şekilde dönerek Arda'ya aktardı. Leverkusen defansı Arda'ya uyguladığı baskıyla ceza sahası sağ dibinde gerçekleşen bu pozisyonu daha da olgunlaşmadan engelledi.

8. Dakikada: Barnetta ceza sahası dışından sert vurdu top yan ağlarda kaldı.

10. Dakika: Maçın ilk sarı kartı G.Saray'a çıktı. Karan sarı kartı gören isim oldu.

12. Dakika: Bu dakikada korkulan oldu. Leverkusen'in tehlikeli isimlerinden Barbares sarı-kırmızılı takımın ağlarını havalandıran isim oldu. Bu skor Alman ekibine avantajı sağladı. Ancak gollü beraberliklerde de tur atlayan taraf G.Saray olacak.

13. Dakika: Bay Arena'da işler iyice kötüleşti. Leverkusen 2 dakikada 2. golü kaydederek farkı yükseltti ve avantajı da büyük oranda yakaladı. Leverkusen'de defansın arkasına atılan topa çok iyi hareketlenen Kiessling farkı ikiye çıkaran isimdi.
17. Dakika: Bu dakikalarda G.Saray peş peşe kalesinde yediği gollerin etkisinden kurtulmaya ve Leverkusen'e baskı kurmaya çalışıyor. Öte yandan ev sahibi de dikkatli bir şekilde top çevirerek erken bulduğu gollerin avantajını kullanmaya çalışıyor.

20. Dakika: G.Saray kanatlara inmeye çalışyor ancak orta alanda rakibini karşılayan Leverkusen sarı-kırmızılı ekibin ataklarını olgunlaştırmasına bu dakikaya kadar izin vermedi.

22. Dakikada: Barbarez bir gol daha buldu ve Leverkusen 3-0'ı yakaladı.


24. Dakika: Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim tribünlerde eski takımı Galatasaray'ın mücadelesini yakından takip ediyor ancak skor tabelası O'nun yüzüne de yansımış durumda.

27. Dakika: G.Saray Arda'nın korneriyle etkili olmaya çalıştı ancak Leverkusen topun sahibi oldu.

29. Dakika: G.Saray atağında ceza sahası dışından Ümit Karan şansını denedi ama şutu kaleci Fernandez'de kaldı.

34. Dakikada: Maçın ikinci sarı kartı Leverkusen'e çıktı. Kiessling Ayhan'a yaptığı faulun ardından sarı kartı gören isim oldu.

35. Dakika: Bu dakikada Ümit Karan'ın çektiği şut defansta kaldı.

41. Dakika: Volkan Yaman'ın serbest atışı auta çıktı.

45. Dakika: Leverkusen'in 3-0 üstünlüğü ile devam eden maçta ilk yarı sona erdi.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

46. Dakika: Galatasaray Teknik Direktörü Feldkamp ikinci yarıya Sabri ve Lincoln'ü oyuna alarak başladı. Sabri sağbeke geçti ve Mehmet Topal ile Serkan oyun dışına alındı.

47. Dakika: Lincoln ikinci yarıda G.Saray'ın ilk atağını geliştiren isim oldu. Lincoln'ün ortasında Barbarez topu uzaklaştırdı.

47. Dakika: Aynı dakikada Lincoln bir kez daha G.Saray'ı atağa kaldırdı. Lincoln'ün ortasında Hakan Şükür çok iyi yükselerek topu indirdi ve ceza sahası içinde Servet şutu çekemeyen isim oldu.

50. Dakika: Sağ kanattan çizgiye kadar inen Arda dip çizgiden altı pasa ortaladı. O bölgede rakiplerinden sıyrılan Hakan'ın kafa şutu soldan auta çıktı.

51. Dakika: Orkun farkın dört olmasını engelledi. Orta sahada Ayhan'ın top kaybıyla atağa kalkan Leverkusen Galatasaray'ı 5'e 2 yakaladı. Leverkusen'in soldan ceza sahasına girdiği atakta kalesini zamanından terkeden Orkun bu tehlikeli pozisyonda topun sahibi oldu.

53. Dakika: Feldkamp düşünceli gözlerle maçı takip ediyor.

55. Dakika: Fark 4 oldu. Schneider'in kullandığı serbest vuruşta Orkun önemli bir hata yaparak topu sektirdi. Altı pas üzerinde topu iyi takip eden Haggui de topu 4. kez filelere gönderdi.

60. Dakika:  Leverkusen penaltı  kazandı! Leverkusen bu penaltıyı da gole çevirerek farkı 5 yaptı.  Servet'in ceza sahasında Kiessling'i düşürmesiyle ev sahibi ekibin kazandığı penaltıyı gole çeviren Schneider oldu.

63. Dakika: Leverkusen farkı 5 yaptıktan sonra inanılmaz bir rahatlıkta top çevirmeye başladı. Galatasaray'ın top kayıpları da devam ediyor.

65. Dakika: Bu dakikada Barbarez yerini Schwegler'e bıraktı.

68. Dakika: G.Saray'da Emre sarı kart gören isim oldu. Bu arada Ayhan da yerini Barusso'ya bıraktı.

72. Dakika: Bu dakikada Kiessling yerini 10 numaralı formasıyla Gekas'a bıraktı.


74. Dakika: Orta alanda topla buluşan Arda pas verecek arkadaşını aradı ama bulamadı. Şansını şut çekerek deneyen Arda'nın topu defansa da çarparak kornere çıktı.

76. Dakika: Servet girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kaldı. Rakibiyle kafa kafaya çarpışan Servet'in göz kapağının hemen üzerinde büyük bir şiş oluştu.

76. Dakika: Leverkusen'de Dum oyuna girerken Schneider kenara alındı.

77. Dakika: Bu arada Servet'in de açılan kaşına bandaj yapıldı ve oyuncu değişikliklerini tamamlayan G.Saray'da Servet son dakikaları kafasından bandajlı bir şekilde tamamlayacak.


86. Dakika: G.Saray bu dakikada penaltı kazandı ve Barusso topun başına geçti. Barusso bu penaltıyı gole çevirdi: 5-1

90. Dakika: Karşılaşmada son anlar oynanıyor.

Son düdük çaldı ve maç 5-1 sona erdi. G.Saray bu sonuçla Avrupa'ya veda etti.

sporsitesi



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,089 µs