En Sıcak Konular

DTP'li başkan Kosova ile kıyasladı

21 Şubat 2008 20:00 tsi
DTP'li başkan Kosova ile kıyasladı Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan Kosova'da 2 milyon insanın bağımsızlığının kabul edilmesine karşın 20 milyon Kürt'ün bağımsızlığına karşı çıkıldığını söyledi.

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 1999 yılında Kenya’dan Türkiye ye getirilişinin 9. yıl dönümü olan 15 Şubat’ta Batman, Diyarbakır, Şırnak ve ülkenin bir çok yerinde meydana gelen olayların ardından 17 şubat günü Batman’da ki olaylarda Demokratik Toplum Partisi(DTP) Milletvekili Bengi Yıldız, Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, İlçe belediye başkanları, il genel meclis üyelerinin Batman’ın en işlek caddesi olan gülistan caddesinde polisler tarafından darp edilmesi üzerine Bu gün saat 14:30 da belediye konferans salonunda Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ve Milletvekili Bengi Yıldız basın toplantısı düzenlediler.

Yapılan basın toplantısı öncesi Şırnak Eski DEP Milletvekili Orhan Doğan adına açılan Orhan doğan eğitim ve destek evi öğrencileri konferans salonuna gelerek Milletvekili ve belediye Başkanına geçmiş olsun dileğinde bulundular. Konferans salonunda yapılan basın açıklamasında Belediye başkanı Hüseyin Kalkan şöyle konuştu.

Batman da Kürt kimliğini kazandırmak ve halka hizmet etmek için hizmetlerimiz aralıksız sürüyor.17 Şubat günü yaşanan olay üzerine öğrenci kardeşlerimizin ve halkımızın bize verdiği destekten dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Burada halk iradesine sahip çıkmıştır diyen kalkan sözlerine şöyle devam etti. Batman da gerginliğin son bulması için Gülistan caddesine Milletvekilimizle, İl genel meclis üyelerimizle, İlçe belediye başkanlarımızla cadde ede yürürken, “Çevik kuvvet amirinin siz kimsiniz sorusuna karşılık vekilimiz ben milletvekiliyim cevabını vermesine rağmen,çevik kuvvet amirinin “vurun” zaten biz sizi arıyorduk demesi ile saldırı yapılmıştır, bunu yapanların “

Devlet içinde örgütlenmiş bir örgüt olarak görüyoruz” diyen başkan kalkan slogan atmayan, sadece gerginliği gidermek için oraya giden korumasız insanlara yapılan saldırıyı kabul etmemiz mümkün değildir dedi. Geçmişte taziyelere giderken arabalarımızın aranması, makamlarımıza saldırıların yapılması ve bu gün bu olayın yaşanmasını organizeli bir olay olarak değerlendiren Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan halkın yaşam koşullarının iyileşmesi için canımız ortaya koyacağız dedi.

ZEKAT VE DİLENCİLİKİ KABUL ETMİYORUZ

Batman belediye Başkanı Hüseyin Kalkan Bölgemizden alına paylar Bölgede harcanırsa insanlarımız ABD’de ki insanlar gibi yaşayacaklardır diyen kalkan halkımız üzerindeki dilencilik ve zekat kültürün kabul etmiyoruz. Bölgemizde çıkan petrol ve enerji ile Türkiye’yi besliyoruz ancak bizi bir makarna veya bir zekat ile kandırmaya çalışıyorlar bunu kabul etmiyoruz dedi. Siyasi duruşumuz sayesinde köylere elektrik, asfalt ve su getirildiğin ifade eden belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, halkımızın fazla hizmet görmesi için örgütlenmesi gerekir dedi. Kalkan kendi bölgemizde çıkan petrolu istediklerin, ve halkın geleceğinin teminat altına alınmasını istedi.

20 MİLYON KÜRDÜ TANIMAZLIKTAN GELECEKSİNİZ

Batman belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ülkeyi idare edenlerin 2 Milyonluk Kosova’yı tanıdıklarını ancak yıllardır gündeme getirdiğimiz 20 Milyonluk Kürt halkını haklı taleplerin görmezlikten gelerek, Bağımsızlık ve Federe isteklerini tanımazlıktan geleceksiniz. Hani Kürtler kardeşinizdi diyen Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan “biz buradayız valimiz huzur ortamından söz ediyor. Eğer hesap sorulacaksa biz beraber çalışmaya varız diyerek bizler gerginlik ortamı istemiyoruz, ancak bunu yapanlar bellidir. Asker ve polisle sorunumuz yoktur bu saldırı halkımıza yapıldı, bunlar ortaya çıkarılmasını istiyoruz diyen Kalkan; bunlar olmadıkça beraber çalışmamız mümkün değildir şeklinde açıklamasına son verdi

EMNİYET MÜDÜRÜ ZİHİNSEL KİRLİLİĞİ YAŞIYOR

Demokratik Toplum Partisi(DTP) Batman Milletvekili Bengi Yıldız Belediye Başkanı Hüseyin kalkan’ın açıklamasından sonra söz alarak şöyle konuştu. Bu olayı hala tartaklama, bazıları bir iddia olarak yazıyor çiziyor ve Emniyet Müdürü de bunu bilgi kirliliği olar yorumluyor diyen Yıldız, “bu onun zihinsel kirliliğidir” dedi. Biz tartaklanmadık darp edildik diyen Bengi Yıldız bizler bu işin hukuki yönünün araştırılmasın istiyoruz. Bu olayın nasıl olduğun en iyi bilen Vali ve Emniyet Müdürü’dür diyen Yıldız bu olayın bilinçli bir şekilde vali ve Emniyet müdürünün bilgisi dâhilinde yapıldığın ileri sürdü.

BATMAN’DA HUZUR OLMAYACAK

DTP batman milletvekili yapılan saldırıyı siyasi iradelerine yapıldığını söyleyerek, olayın geçiştirilecek bir yanı olmadığını söyledi. Batmanda sorumluları ortaya çıkmadıkça vali ve emniyet müdür rahat bir şekilde görev yapmayacak ve Batman’da huzur olmayacak dedi. Milletvekili yıldız sorumlular ortaya çıkmadıkça açıkça söylüyoruz AK parti milletvekillerin Batman’a sokmayacağız diyerek avukat olduğum dönemde arabam aranmıyordu ve kimliğim sorulmuyordu.

Milletvekili olduktan sonra Arabam aranıyor ve kimliğim soruluyor. Burada açıkça görülüyor ki Vali ve Emniyet müdürü AK partini bir şubesi olarak çalışıyor . Böyle olduğu müddetçe Batman’a huzur gelmeyecektir dedi. Bengi yıldız bizi arayıp geçmiş olsun diyorlar bundan sonra kimseyi muhatap almayacakların belirterek şartlarımız vardır. Sorumlular ortaya çıkarılmadıkça diyaloga girmemiz mümkün değildir dedi.

Haber 7



Bu haber 332 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,188 µs