En Sıcak Konular

CHP, Vakıflar Kanunu'nu da Anayasa Mahkeme'sine götürecekmiş

21 Şubat 2008 15:35 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Vakıflar Kanunu'nu Anayasa Mahkemesine götürme konusunu değerlendirdiklerini, çalışmanın sürdüğünü söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ve İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, TBMM'de düzenledikleri basın toplantısında, verdikleri iki ayrı Meclis Araştırma Önergesi hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Elekdağ, Türkiye'deki Hıristiyan din adamlarına ve bazı gayrimüslimlere yönelik saldırılarla ilgili olarak,

TBMM Başkanlığına bir Meclis Araştırma Önergesi verdiklerini açıkladı.

Şükrü Elekdağ, TBMM'nin bu gibi sorunların üzerine ciddiyetle gitmesi gerektiğini söyleyerek, olayların sebeplerinin ve sahiplerinin incelenmesi gerektiğine inandıklarını ifade etti.

"İnsanların din ve kültürlerine saygı gösteren bir gelenekten geliyoruz" diyen Elekdağ, Hrant Dink cinayeti, Yargıtay saldırısı ve Rahip Santoro cinayetlerinde delillerin pervasızca yok edildiğini iddia etti. Bu olayların münferit ve kişisel olaylar olarak gösterildiğini savunan Elekdağ, faillerin durumlarına bakıldığında hepsinin eğitimsiz, yoksul ve arkalarında bir ağabey, azmettirici bulunduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, ayrıca, Türklere karşı Almanya ve diğer bazı Avrupa ülkelerinde artış gösteren yabancı düşmanlığı ile ilgili olarak bir Meclis Araştırma Önergesi verdiklerini açıkladı. Onur Öymen, Almanya'da yaşanan son saldırılarla ölçünün aşıldığını belirterek, kuşkuların arttığını kaydetti. "Bunlar bazı gençlerin öfkeye kapılıp yaptığı olaylardan farklı bir boyuttur" diyen Öymen, Avrupa kuruluşları, sivil toplum kuruluşları gibi Meclis'in de konuya duyarsız kalmaması gerektiğini ifade etti.

Bir gazetecinin sorusu üzerine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Vakıflar Kanunu'nu, Anayasa Mahkemesi'ne götürme konusunu değerlendirdiklerini, çalışmanın sürdüğünü söyledi. Vakıflar Kanunu'nun, diğer kanunlardan çok önemli farkı olduğunu savunan Öymen, ''Bu yasa, AB'nin önerileri, baskıları üzerine uyum paketine konulmuştur ve AB'nin beklentileri doğrultusunda çıkarılmış bir yasadır'' dedi.

Cemaat vakıfları konusunun Lozan Antlaşması'nda düzenlendiğini, bu nedenle kabul edilen kanunun Lozan Antlaşması ile ilgili olduğunu öne süren Öymen, ''Yapılan iş, bir yasayla bir antlaşmanın kapsamını değiştirme operasyondur. Bu antlaşmada, devletimizin temel antlaşmasıdır. Bu, 'Biz, Lozan'ın sınırları içinde kalacağız. Lozan'dan daha ileri adım atmayacağız' demektir'' dedi.
 
zaman



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,531 µs