En Sıcak Konular

Sabancı suikasti de mi Ergenekon'un işi?

21 Şubat 2008 12:40 tsi
Sabancı suikasti de mi Ergenekon'un işi? 9 yıl aradan sonra Sabancı suikastine dair sorular yeniden canlanıyor. Fehriye Erdal'in Hüseyin Kocadağ'ın referansıyla Sabancı Holding'e girmesi Ergenekon bağlantısını güçlendiriyor. Taraf gazetesinden Nevzat Çiçek'in haberi

Tepki gösterenlerden Başbakan Yardımcısı, Cemil Çiçek de; "Ne işleri var burada!" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

SABANCI SUİKASTİNDEKİ GLADYO KUŞKUSU VE AYDINLANMAYAN SORULAR

Cinayetin işleniş şekli, üç ismin nasıl 25. kata çıktığı, cinayet sonrası ellerini kollarını sallayarak binadan nasıl ayrıldıkalrı sır olark kaldı. Yetkililer konuyla ilgili farklı açıklamalar yaptı. Cinayet sonrası santraldan dışarı hangi numaraların arandığını kaydeden bilgisayar arızalandı. Türk Telekom kayıtları da silinmişti.

Fehriye Erdal, Susurluk kazasında ölen eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Kocadağ tarafından Ulusal Güvenlik Şirketi'ne, oradan da Sabancı Center'a yerleştirildi. Şirket sahibi Kemal Aydoğan ve Kocadağ arasındaki ilişki netleşmedi.

Mustafa Duyar, ifadesine göre; Şam'da Abdi İpekçi'yle ilgili belgfesel izlerken orada cinayetin azmettiricisi olarak Yalçın Özbey'in fotoğrafını gördü. Sabancı davası sonrası kaçtığı Almanya'da Özbey'in kendi evine gelen kişi olduğunu anlamasıyla, Abdi İpekçi cinayetinin de aynı güçler tarafından işlendiğini düşündü ve 'öldürülme korkusuyla' teslim olmaya karar verdi.

Mustafa Duyar'ın yakalanmasının "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım tarafından sağlandığı iddia edildi.

Mustafa Duyar, ANAP milletvekili Eyüp Aşık'a, "Biz binada aslında 3 kişi değil 4 kişiydik. Olaydan 3 gün sonra bizi öldürmeye çalıştılar. Suikastta kullanılan silahları daha sonra .Bu silahlardan Baretta marka olanı Sedat Bucak'ın Susurluk'ta kaza yapan Mercedes'inden çıktı. NAmlusu değiştirilmişti" şeklinde konuştu.

Eski Adalet Bakanı Duyar'ın 'devlet adına bazı eylemler yaptığını iddia etmiş ve polisle işbirliği yaptığı için önceki örgütünden atılmıştı' demişti.

Duyar, Afyon Cezaevi'nde kaldığı hücrede daha önce suçu işlediğini üztlendiği ifadesini değiştirmek istedi. "Bildiğim bütün sırları açıklamaya hazırım" dediği günün akşamı çıkartılan bir isyanda öldürüldü. Yıllar sonra silahın Ergin kardeşlerin avukatı aracılığıyla cezaevine sokulduğu itiraf edildi.

Türkiye Belçika'da 7 yıl hapis yatarken Fehriye Erdal'ın iadesini mümkün kılacak talebi neden yapmadı?..

"Sabancı Süikasti'ni aydınlatmada umut Belçika'da, çünkü onlar Gladyo ile hesaplaştı" şeklinde yayın yapan TARAF gazetesi, Belçika'nın Gladyo ile mücasdelesi ve tasfiyesi" hakkında şunları yazdı:

BELÇİKA GLADYO'YU NASIL TAFİYE ETTİ?

"Belçika 2. Dünya Savaşı'nda Naziler tarafından işgal edilince, Belçika Hükümeti Londra'ya kaçtı ve Britanya'yla birlikte işgal altındaki Belçika'da gizli bir ordu kurdu. Önce Almanlar'a, daha sonrqa da savaşta halkın gönlünü kazanan komünistlere karşı sabotajlar düzenleyen 'Belçika Gizli Ordusu' savaştan sonra da varlığını korudu. 1985'te, 12 yıldır Belçika Jandarmması'nda görev yapan Martial Lekeu'nun itiraflarıyla 1983-1985 yıllarında 28 kişinin ölümüne nedn olan "Brabant Katliamları"nın Belçika Gizli Ordusu'yla ilintili olduğunu açıkladı. Bunun üzerine Belçika Parlamentosu, Belçika Gizli Ordusu'nun araştırılması için bir komiyon kurud. Komisyon, katliamların Belçika'yı istikrarsızlığa sürüklemek ve sağ kanat askeri darbeye zemin hazırlamak üzeere düzenlenen bir komplonun parçası olduğunu saptadı. 19990'ların başında Belçika Gizli Ordusu tamamen açığa çıkarılarak tasfiyue dildi.

taraf



Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,884 µs