palavra sıkıyor’ | " /> palavra sıkıyor’ | "/>

En Sıcak Konular

‘Fransız Mason palavra sıkıyor’

21 Şubat 2008 15:55 tsi
‘Fransız Mason palavra sıkıyor’ Araştırmacı Aytunç Altındal, ülkemizdeki Masonların başörtüsü serbestisine fazla direnemeyeceğini söyledi. Altındal, ‘Başörtüsü Kuran’da yok’ diyen Fransa Büyük Üstad'ına da ‘Palavra sıkıyorsun’ diye cevap verdi.

Üniversitelerde başörtüsü serbestisine yönelik adımları Türkiye’deki ve yurtdışıdaki Masonlar, Rotaryenler ve Lions dernekleri de ilgiyle izliyor. Geçtiğimiz hafta bazı gazetelere ilan veren Lionslar, “Bir siyasal simge olarak algıladığımız türbanın üniversitelere serbestçe girmesini sağlamaya yönelik çabaları üzüntü ile izliyoruz. Bu tutumu Cumhuriyetimizin kuruluş amaçlarına, temel değerlerine ve özellikle Laiklik ilkesine karşı bir hareket olarak değerlendirdiğimizi halkımızla paylaşıyoruz" denildi.

Masonlar ve Lionslar niye bu kadar tahammülsüz?

Türkiye’deki Lionsların ardından, Fransa Büyük Üstad'ı Jean-Michel Quillardet, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılması için 'geriye gidiş' ifadesini kullandı. TBMM'den geçen düzenlemenin 'Türk laikliğinin yeniden tanımlanması yolunda açılan tehlikeli bir gedik' olduğunu savunan Quillardet, konuyu dinî açıdan da ele aldı ve başörtüsünün İslamî olmadığını hatta Kuran'da yer almadığını savundu. Büyük Üstad, halkın yüzde 80'inin başörtüsü yasağına karşı olmasını ise şöyle yorumladı: "Ben, kamuoyunun her zaman haklı olduğunu düşünmem. Halk yanılabilir, demokrasiye karşı olabilir."

Peki ama Masonlar, Rotaryenler ve Lionslar başörtüsüne, adını dahi anmaktan imtina edecek denli neden bu kadar karşı? Başörtüsünün ezoterik* ritüellerde bir anlamı mı var? Bu anlam yüzünden mi bu kadar tahammülsüzler?

Bu soruları, Türkiye’de Masonluk denildiğinde akla ilk gelen isimlerden birine, Araştırmacı Aytunç Altındal’a yönelttik.

‘Fransa’da da Sarkozy’e ‘Dur’ dediler’

Fransa’da da benzer tartışmaların olduğunu hatırlatan Altındal, Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin laikliği yeniden yorumlamak istediğinde Masonların karşı çıktığını söyledi. Altındal şöyle dedi: “Fransız Büyük Doğu mason locası bir bildirge yayınladı ve ‘Fransa’da laikliğin koruyucusu biziz, kimse bize rağmen bir şey yapamaz’ dedi. Bunun üzerine Sarkozy hükümeti, pozitif laisizm adında bir kavramı ortaya attı. Bu zaten Masonların getirdiği bir şeydi. Dini değerlere sahip çıkmayı ama bunu yasalara geçirmemek kaydıyla öngören bir şeydi.”

Ak Parti hükümeti içinde de Masonların olduğunu savunan Altındal, ‘O yüzden Türkiye’deki masonlar başörtüsü konusunda bir şey yapamazlar’ dedi ama şunları da ekledi: Bildiğim kadarıyla Türkiye’deki masonlar arasında türban serbestîsinden yana pek çok kişi var. Ama Türk masonlar Fransa’ya bağlı. Onların sözünden çıkamazlar. Dolayısıyla Fransa öyle diyorsa bizimkiler de bunu derler.”

‘O büyük üstad palavra sıkıyor’

Başörtüsünün ezoterik ritüellerde bir karşılığı olmadığını anlatan Altındal, “Bunun gizemlik bir şeyi yok. O büyük üstad da palavra sıkıyor. Başörtüsünün Kuran’da yeri yok sözü falan olur mu? Örtünme Kuran’da var. Hem de bildiğim kadarıyla 3 ayrı yerde geçiyor. Bütün dinlerde var. Hıristiyanlığın koruyucusu Aziz Paul der ki, ‘Kadınlar kiliselerde erkeklerin arkasında otursunlar ve hiçbir kutsal eşyaya el sürmesinler.’ Bu el sürme yasağı ta 16. yüzyılda, 1520 yılında kadınlarını öldüren meşhur 8 Henry döneminde kaldırıldı. Kızı olan Kraliçe Elizabeth’e ‘Al bakalım şu incili. Karıştır sayfalarını’ diyor. Ortalık birbirine giriyor. Uzun lafın kısası başörtüsü Kuran’da, ilahi dinlerde yok sözleri palavra” dedi.

Eski büyük üstatların başörtüsüne karşı olduğunu kaydeden Altındal, Masonların kendilerine özel inanışları olduğunu ve ‘Kâinatın Yüce Yaratıcısı’na inandıklarını söyledi.

* Ezoterizm: Bir konudaki derin bilgilerin ve sırların ehil olmayanlardan gizlenerek bir üstad tarafından sadece ehil olanlara inisiyasyon yoluyla öğretilmesidir.

www.iyibilgi.com özel Ömer Çakkal



Bu haber 1,615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,297 µs