En Sıcak Konular

2,5 ay oldu, hala kayıp!

21 Şubat 2008 23:12 tsi
2,5 ay oldu, hala kayıp! Şırnak’ta görev yaparken bir anda ortadan kaybolan Tabip Üsteğmen M. Fatih Uluğ’dan, olayın üzerinden 2.5 ay geçmiş olmasına rağmen haber alınamıyor. Operatif bir faaliyet sırasında kaybolan üsteğmen için 'firar etti' açıklaması yapanlara eş

Şırnak’ta görev yaparken bir anda ortadan kaybolan Tabip Üsteğmen M. Fatih Uluğ’dan 2.5 aydır haber alınamıyor. Üsteğmenin eşi Feray Uluğ, son çare olarak Meclis’e başvurarak, “Yalvarırım sağ ya da ölü onu bulun” dedi

Şırnak’ta dağda operasyon sırasında kaybolan Tabip Üsteğmen M. Fatih Uluğ’un sır perdesi aralanamıyor. 2.5 aydır haber alınamayan kayıp üsteğmenin eşi ve henüz 2 yaşında olan minik kızı ise çok zor günler geçiriyor.

Eşinin kaybolmasından sonra adeta hayatı kabusa dönen ve 2 yaşındaki kızı Şebnem Pelinsu ile birlikte haber bekleyen Feray Uluğ, önceki gün Meclis’teydi. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin’i ziyaret eden acılı eş, komisyon ve Meclis’in olayın üzerine gitmesini istedi.

Firar etse bizi arardı

Feray Uluğ, CHP’li Ersin’le sohbetinde “Firar etmiş olabilir” iddiaları ile ilgili olarak, “Ben eşimin firar ettiğine inanmıyorum. Asker elbisesi ve silahı ile firar etmiş olamaz. Firar etmesi için de bir neden yok. Firarda olsaydı 2.5 ayda beni ve kızını mutlaka arardı. Kızına çok düşkündü. Onu görmeden, aramadan bir gün bile duramazdı” dedi.

CHP’li vekile “Bana göre PKK’ya katılma olasılığı sıfır” değerlendirmesini yapan acılı eşin, şu görüşlerini aktardığı öğrenildi: “Kendisinin tansiyon hastalığı vardı. 17 saatlik yürüyüş sırasında dönüş için diğerleri ile birlikte yola çıktığının şahitleri var. Acaba yolda rahatsızlanıp gruptan kopmuş olabilir mi diye aklıma geliyor. Gruptan koptuktan sonra da PKK’lılar tarafından bulunup ‘doktorsun ha, bizim işimize yararsın, doktora çok ihtiyacımız var’ denilerek götürülmüş olabilir.”

Kaçırılmışki maaşının dörtte üçü ödeniyor

CHP İzmir Milletvekilli Ahmet Ersin ise “Devlet bütün istihbarat gücüyle gerçeği ortaya çıkarmak zorunda. Benim araştırmalarıma göre, kayıp üsteğmenin maaşının dörtte biri kesilerek eşine ödeniyor. ‘Kayıp’ kabul edilse tamamı ödenirdi. ‘Firar’ olsa hiç ödenmemesi gerekir. Kaçırıldığı kabul edilmiş ki, maaşının dörtte üçü ödeniyor.”

Ersin, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek konuyu Meclis gündemine taşıyacağını da bildirdi.

Akşam



Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,944 µs