Kara operasyonu kapıda! | " /> Kara operasyonu kapıda! | "/>

En Sıcak Konular

Laçiner: Kara operasyonu kapıda!

21 Şubat 2008 12:10 tsi
Laçiner: Kara operasyonu kapıda! Dün iyibilgi'ye görüş veren Yasemin Çongar, sınırötesi kara harekatının düşük bir ihtimal olarak değerlendirmişti. USAK Başkanı Sedat Laçiner ise Çongar gibi düşünmüyor: PKK'ya karşı Irak'ın kuzeyine bir kara operasyonunun kapıda olduğunu söyledi.

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı Sedat Laçiner, "terör örgütü PKK'ya karşı Irak'ın kuzeyine bir kara operasyonun olacağını, olmamasının düşünülemeyeceğini" savundu.

Laçiner, Sincar Dağının yeni bir Kandil haline gelmeye başladığını belirterek, "PKK teröristlerinin bir kısmı buraya kaydırıldı. Ama şu anda faal değiller, uyur vaziyetteler" diye konuştu.

Laçiner, ABD'yle işbirliğinin kara operasyonlarında da devam edeceğini düşündüğünü belirten Laçiner, "Türk toplumundaki algının aksine, ABD'nin kara operasyonlarına karşı olmadığını, ancak topyekün, kontrolsüz ve kendisiyle işbirliği yapılmayan bir operasyon istemediğini" kaydetti.

"Şu anda da kara operasyonuna karşı olmak bir yana, ABD'yle detaylar konuşuluyor" diyen Laçiner, gerek Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ile ABD Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral James E. Cartwright'ın görüşmelerinde, gerekse alt düzeylerde konunun ele alındığını iddia eti.

Kara operasyonunda zamanlamanın önemli olduğunu belirten Laçiner, baharın gelmesi ve ağaçların yapraklarının açılmasıyla teröristlerin çok kolay kamufle olabildiğine dikkati çekerek, operasyonunun bundan önce yapılması gerektiğini söyledi.

Laçiner, PKK'ya karşı "baskın" operasyonlarına ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "Türkiye, hava operasyonlarının ruhunu kara operasyonlarına taşımaya çalışacak. Belli yerlerde baskın gibi yapmaya çalışacak, belli yerlerde de koridorları, belli geçiş noktalarını tutmaya çalışacak. Dengeleri muhafaza edebilirsek, operasyonların yaza kadar, hatta yazdan sonra da devam etmesinde sıkıntı yok" diye konuştu.

Uluslararası konjonktürün de şu an bu tarz operasyonlara çok müsait olduğunu kaydeden Laçiner, artık hiç kimsenin Türkiye'ye "Neden operasyon yapıyorsun" diye sormadığına dikkati çekti.

Laçiner, Türkiye'de olağanüstü bir gelişme olmaması halinde olası bir kara operasyonunun terör örgütünü en azından bir süre için dağıtacağını ve eylem gücünü zayıflatacağını belirterek, "Bunlar da bana sorarsanız 300-500 teröristi öldürmekten daha önemlidir" dedi.

Burada en kritik noktanın Barzani olduğunu ifade eden Laçiner, Barzani'nin teröristleri kolladığını, bir kısmını kendi karakol ve kurumlarında görevlendirdiğini, bir bölümünün de Suriye sınırındaki Sincar Dağına kaydırıldığını öne sürdü.

Türkiye'nin Irak'ın kuzeyinde yol almakta güçlük çekmemek için "Barzani faktörü"nü aşmak zorunda olduğunu belirten Laçiner, bunun yolunun da "medya yoluyla küfürleşmek ya da hakaretleşmek olmadığını" kaydetti.

Haber 10



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,322 µs