En Sıcak Konular

Meclis gündeminde bir internet sitesi...

21 Şubat 2008 11:35 tsi
İlk defa bir internet sitesi yaptığı yayından dolayı Meclis gündemine getirildi. CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, www.tennet.8m.com isimli internet sitesini Meclis gündemine taşıdı. Ateş sözkonusu sitenin, Türkiye'deki azınlıkları afişe ettiğini savu

Türkiye genelindeki tüm Ermeni, Rum ve Yahudi okulları, ibadethaneleri, yayın kuruluşları ve açık adresleri ile telefonlarının yer aldığı “www.tennet.8m.com” isimli internet sitesi, Meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, söz konusu siteye herkesin rahatlıkla ulaşabileceğine dikkat çekti ve sitenin yayının bir an önce durdurulmasını istedi.

SORU ÖNERGESİ VERDİ
Ateş konuyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. Önergesinde, söz konusu internet sitesinde, Ermeni, Rum ve Yahudi okullarının, ibadethanelerinin, yayın kuruluşlarının adreslerinin ve telefonlarının yayınlanmasını, “açık bir hedef gösterme ve tehdit” olduğunu ifade eden Ateş, bu durumun toplumsal barış ve hoşgörüyü zedeleyeceği uyarısında bulundu.
Adı geçen sitede, bomba yapımından ayrıntılı askeri eğitime, sorgu tekniklerinden uyuşturucu imalatına kadar her türlü bilgiye yer verildiğine işaret eden Ateş, sitenin, “teröristin el kitabı” niteliği taşıdığını ifade etti.

ATEŞ ERDOĞAN'A ŞU SORULARI SORDU
Adı geçen internet sitesi ve benzeri siteler, izlenmekte midir? İzlenmekte ise sayısı bilinmekte midir? Bu sayı nedir?

Ülke bütünlüğü, toplumsal barışı, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden bu tür internet sitelerine erişimin engellenmesi için alınan önlemler nelerdir? Bu önlemler sizce yeterli midir?

Söz konusu internet siteleri hakkında bu güne kadar ne tür bir hukuki işlem gerçekleştirilmiştir? Sonuçları ne olmuştur?

Bu internet sitesinde, Ermeni, Rum, Yahudi okullarının, ibadethanelerinin, yayın kuruluşlarının adreslerinin ve telefonlarının yayınlanmasını, açık bir hedef gösterme ve tehdit olarak görüyor musunuz? Bu durumu toplumsal barış ve hoşgörü açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu tarz internet siteleri tarafından da hedef gösterilen gazeteci Hrant Dink başta olmak üzere, pek çok Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hayatını kaybetmiştir. Bu tür yayınların terörü beslediği ve tetiklediği iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu tür internet sitelerinin yayın yaptığı ülkeler ve servis sağlayan kurumlar nezdinde ne tür girişimler yapılmıştır?

5651 sayılı yasayla, Internet üzerinden suç teşkil eden yayınlara erişimin engellenmesi amacıyla kurulmasına karar verilen Internet Kurulunun oluşturulması hangi aşamadadır? Ne zaman işlerlik kazanacaktır?

8 sütun



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,190 µs