Özkan'ı dava etti! | " /> Özkan'ı dava etti! | "/>

En Sıcak Konular

İmamlar Özkan'ı dava etti!

21 Şubat 2008 09:45 tsi
İmamlar Özkan'ı dava etti! Kanaltürk televizyonunun sahibi Tuncay Özkan'ın, bir imamın sözlerine karşılık söylediği, "Adamlar kendi karısı kızı, komşu karısından korkuyor. Adamın aklı yok, aklı olmayanın dini imanı olur mu?" ile başlayan ve 'hoşt köpek' türü ifadeleri üzerine

Ankara Sıhhiye meydanında, 9 Şubat Cumartesi günü üniversite öğrencilerinin başörtüsü takabilmelerine imkân sağlayan Anayasa değişikliği çalışmalarına karşı yapılan 'Bağımsız ve Laiklik' mitinginde konuşan Kanaltürk televizyonunun sahibi Tuncay Özkan, bir imamın sözlerine karşılık vermiş, "Adamlar kendi namusundan öz güveninden korkuyor. Kendi karısı kızı, komşu karısından korkuyor. Adamın aklı yok, aklı olmayanın dini imanı olur mu?" şeklindeki ifadelerinin devamında hakaret dolu sözler sarf ederek imamlara "hoşt köpek", "Seni alçak, namussuz", "bu ülkede taşları bağladılar da köpekler mi serbest?" demişti.

Bu konuşmalar üzerine Tuncay Özkan'a imamlar tepki göstererek, Gemerek Cumhuriyet Savcılığına şikâyette bulundular. Mahkemeye şikâyet dilekçesini imamlar adına Diyanet-Sen Gemerek İlçe Başkanı Aslan Altun verdi.

Altun'un şikâyet dilekçesinde, "İmamlara hakaret dolu bu sözlerle, çok aşağılayıcı bir şekilde, mitinge katılan on binlerce kişinin, basından izleyen milyonlarca kişinin gözü önünde alenen hakaret etmiş, açıkça "hoşt, köpek", "seni alçak", "seni namussuz", "köpekler" kelimelerini kullanmakla kalmamış "imamların aklının olmadığını, kendi karısından kızından korktuğunu" söylemiş, ima edilmiştir" denildi.

Tuncay Özkan hakkında Gemerek Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Diyanet-Sen Gemerek İlçe Teşkilatı Başkanı Aslan Altun yaptığı açıklamada, "Allah'ü Teala'nın Eşrefi Mahlûkat olarak yarattığı bir varlığı, başkalarına benzetmek insan kârı olmasa gerek. Biz imamlar gecesini gündüzüne katıp helalinden parasını kazanmak, geçimini sağlamak, çoluk çocuğunun rızkını helalinden temin etmek için mücadele veriyoruz" dedi.

"Birileri gibi Yargıtay onaylı hırsızlık belgemiz yok" diyen Altun, "Birileri gibi bir yerlerden nemalanmıyoruz" diyerek Tuncay Özkan'a tepki gösterdi.

Diyanet-Sen Gemerek İlçe Başkanı Aslan Altun şöyle devam etti: "Arpalıkları kesildiği için çatacak yer arıyorlar. Birilerinin nerelerde nasıl para kazandığını halk çok iyi biliyor. Biz, onlar (Tuncay Özkan) gibi meydanlarda kadınlarımızın başını açmıyoruz. Bizim inancımıza göre herkes inancında hürdür. Kimse kimseye karışamaz. Giyiminden, kuşamından ve düşüncesinden dolayı horlanamaz. Biz imamlar dini imanı birilerinden mi öğreneceğiz? Şayet, öğrenecek olursak bile bunu ehlinden öğreniriz. Birilerini görünce kendini kaybedenlerden, insanlara hakaret dolu ifadeler kullananlardan din öğrenecek değiliz." Bu sözlerin ardından imamların Tuncay Özkan'dan bir de ricaları oldu; "Öldüğün zaman cenazeni camiye getirttirme"

Süperpoligon



Bu haber 279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,159 µs