En Sıcak Konular

Teröristi bit sardı!

21 Şubat 2008 08:27 tsi
Teröristi bit sardı! Sınırötesi operasyonlarla köşeye sıkışan terör örgütü PKK hastalıklarla boğuşuyor. Kamplarının altyapısı çöken ve bombalardan dağa kaçan teröristler susuzluktan hem bitlendi hem de uyuz oldular.

Sınırötesi operasyonlar ile tesisleri yerlebir edilen terör örgütü PKK mensupları şimdi de sağlık sorunlarıyla boğuşuyor. Bölgedeki kaynaklardan alınanan bilgiye göre, hava operasyonlarıyla altyapısı çökertilen kamplarda yaşayan ve bombalardan mağaralara kaçan PKK'lı teröristlerde uyuz salgını başladığı ve bitlenme görüldüğü belirtiliyor.

MAĞARALARDA UYUZ OLDULAR

PKK, TSK'nın 17 Aralık tarihinde başladığı sınırötesi operasyonların ardından iyice köşeye sıkıştı. Operasyonlarda yüzlerce elemanını kaybeden PKK'nın kalan elemanları da ya örgütü terkediyor ya da altyapısı çökertilen kamp ve mağaralarda bulaşıcı hastalıklarla boğuşuyor. Operasyonlardan kaçarak mağara ve küçük barınaklarda kalan teröristlerin bitlendiği ve uyuz olduğu belirtiliyor. Kandil'deki birkaç kampta kalan teröristlerin dışında, PKK'lıların uyuz ve bitlenmeyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Bitlenme ve uyuz olma sebeplerinin başında barınak ve mağaralarda yeteri kadar su bulunmamasının geldiği ifade ediliyor. Teröristler yıkanamadığı için hemen hemen hepsinde bitlenme görüldüğü, büyük çoğunluğunda ise uyuz salgını ortaya çıktığı belirtiliyor.

ECZANELERDEN İLAÇ ALIYORLAR

Havaların soğuk olmasından ve su bulunmamasından dolayı yıkanamayan PKK'lıların, bitlenme ve uyuza karşı sürekli Kuzey Irak'taki kentlere giderek eczanelerden ilaç aldıkları belirtiliyor. PKK'lıların Kuzey Irak'taki eczanelerde en çok bitlen-meye ve uyuza karşı ilaçlar aldığı belirtiliyor. Bu arada PKK ile onun İran kolu olan PJAK arasında 2006 yılında bir destek protokolü imzalanmıştı. Bu protokole göre iki örgüt kendi aralarında sıkı bir iletişim kurmayı, silah ve mühimmat konularında yardımlaşmayı kararlaştırmışlardı. Bu protokolde, gerektiğinde sağlık sorunları için de birbirlerine yardım etme kararı da alınmıştı. Son operasyonla birlikte PKK'nın PJAK'tan yardım talep ettiği ve PJAK'ın da terör örgütü elemanlarının bitlenmesi ve uyuz olmalarına karşı sağlık yardımı yaptığı belirtiliyor.


PKK acemi teröristleri yem olarak kullanıyor

Terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarından kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 3 örgüt üyesi, "etkin pişmanlık" yasasından yararlanarak serbest bırakıldı. Militanlardan H.Y, PKK'nın yeni katılan üyeleri TSK'nın düzenlediği hava operasyonlarında hedef yaptığını söyledi. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuklu sanıklar H.Y, T.T. ve Z.A. katıldı. Duruşmada, H.Y, "Örgüte yeni katılanlar kerpiç binalarda kalıyordu. Binalar saldırılara karşı korunaklı değildi. Tecrübeli olanlar ise dağlardaki daha güvenli sığınaklarda kalıyordu” dedi.


yenişafak



Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,619 µs