En Sıcak Konular

Almanların dörtte üçü Türkleri kabullendi

20 Şubat 2008 17:18 tsi
Almanya'da yapılan son araştırmalara göre, Almanların yüzde yüzde 78'i Türkleri kabullenmiş durumda.

Almanya'da Stern dergisi tarafından kamuoyu araştırma kuruluşu Forsa'ya yaptırılan bir araştırma, ülkede yaşayan Almanların ve Türklerin, ülkeye entegre olma konusunda birbirine çok yakın düşüncelere sahip olduğunu ortaya koydu.

1002 Alman ve 501 Türk arasında yapılan araştırmaya göre Almanların yüzde 78'i, Türklerin ise yüzde 79'u Türklerin Almanya'da severek ve isteyerek yaşadığını düşünüyor.

Türklerin Almanya'da demokrasiyi ve hukuku tanıması gerektiğini Almanların yüzde 96'sı söylerken Türklerin de yüzde 87'si böyle düşünüyor.

Türkler kendini Almanya'nın bir parçası gibi hissetmeli mi?" şeklindeki soruya, Türklerin yüzde 81'i evet derken Almanların ise yüzde 76'sı aynı cevabı veriyor.

Bu sonuç da Almanların da dörtte üçünün Türklerin bu ülkenin bir parçası olduğunu artık kabul ettiği şeklinde yorumlanıyor.

Bir arada yaşama konusunda ise iki grup arasında fark görülüyor. "Türkler ile Almanların bir arada yaşamasında sorun var mı?" şeklindeki soruya Almanların yüzde 52'si "evet var" derken Türklerin ise sadece yüzde 22'si aynı cevabı veriyor.

Almanya'daki Türkler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı mı yoksa Angela Merkel'i mi kendi başbakanları olarak görüyor sorusuna ise Almanların yüzde 63'ü Erdoğan'ı, yüzde 20'si ise Merkel'i gösterirken Türklerin ise yüzde 41'i Merkel'i, yüzde 25'i ise Erdoğan'ı gösteriyor.

ALMANYA'DAKİ SALDIRILAR SÜRÜYOR

Araştırma sonuçları, son zamanlarda yaşanan olaylarla biraz da olsa çelişiyor. Çünkü, Almanya'da son olarak meydana gelen yangın olayın ölen 9 Türk'ün ardından, saldırıların devamı gelmeye başladı.

Son olarak dün Almanya'nın Marburg kenti yakınlarındaki Dautphetal kasabasında, bir Türk ailesinin oturduğu ev kundaklandı.

Marburg polisi, 3 kişilik ailenin, evin dışında bulunan ahşap merdivenlerde çıkan yangını görerek zamanında söndürdüğünü ve böylece büyük bir hasarı önlediğini bildirdi.

"Wetzlarer Neue Zeitung" ve "Oberhessische Presse" adlı iki yerel gazetede yer alan habere göre, evde yaşayan 55 yaşındaki Türk kadını, yangından kısa süre önce evin yakınından kaçan ve ellerini havaya kaldırarak "yabancılar dışarı" diye bağıran 2 kişiyi gördüğünü söyledi.

Yangından yaklaşık 2 saat önce de evin duvarına "nefret" anlamına gelen Almanca "Hass" sözcüğünün yazıldığı kaydedildi.

Dünya Bülteni



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,859 µs