En Sıcak Konular

Türkiye kilitlendiği dev maçın 11'leri

20 Şubat 2008 16:17 tsi
Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında Fenerbahçe, İspanyol ekibi Sevilla'yla karşılaşacak. Saat 21:45'te başlayacak karşılaşmanın ilk 11'leri belli oldu. İşte kadrolar...

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında bugün sahasında İspanya’nın Sevilla takımını konuk edecek Fenerbahçe’de hedef galibiyet.
Sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda kapalı gişe oynayacağı önemli mücadelede, 4 Martta deplasmandaki rövanş maçını da göz önüne alarak, galibiyetten başka bir sonuç düşünmüyor.
Fenerbahçe’nin, güçlü İspanyol rakibi karşısında elde edeceği galibiyet, rövanş için önemli bir avantaj sağlamanın yanı sıra sarı-lacivertli ekibin Avrupa kupalarında bir İspanyol takıma karşı alacağı ilk galibiyet olacak.

FENERBAHÇE: Volkan, Edu, Lugano, R.Carlos, Gökhan, Selçuk, Aurelio, Uğur, Deivid, Alex, Kezman.

SEVILLA: Palop, Dragutinovic, Mosquera, Escude, Dani Alves, Keita, Poulsen, Capel, Navas, L.Fabiano, Kanoute.

STAT: Şükrü Saracoğlu.

SAAT: 21.45.

HAKEM: Florian Meyer (Almanya).
YAYIN: Star.

SAKATLAR: Appiah (Fenerbahçe) / Chevanton, Kerzhakov (Sevilla).

TRİBÜNLER TIKLIM TIKLIM

Biletleri günler öncesinde tükenen maçta, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın tribünleri tıklım tıklım dolacak. Kadıköy’deki önemli maçlarda tribünlerde yaptıkları organizasyonlarla renkli görüntüler oluşturan taraftarların, bugünkü mücadelede de statta coşkulu bir atmosfer oluşturması bekleniyor.

SARACOĞLU HAZIR

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, Fenerbahçe ile İspanya'nın Sevilla takımları arasında bugün oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi. 2 tur ilk maçı için tamamen hazır hale getirildi. İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı sonrası, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın zemin, saha kenarı ve tribünlerinin kardan temizlenmesi çalışmalarına dün sabah saatlerinde başlandı. Görevlilerin yoğun çalışması sonucu Şükrü Saracoğlu Stadı, karlardan tamamen temizlendi. Öte yandan stat, UEFA'nın belirlediği, reklam panoları ve iç hazırlıklar kriterleri doğrultusunda da hazır hale getirildi.

250'YE YAKIN MEDYA MENSUBU OLACAK

Saracoğlu'nda oynanacak maça yerli ve yabancı basın büyük ilgi gösterdi.
Taraftarların günler öncesinde biletlerini tükettiği maç için, Türkiye Spor Yazarları Derneği'de (TSYD), yerli ve yabancı basın kuruluşlarından gelen yoğun taleple karşılaştı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı İslam Çupi Basın Tribünü'ndeki koltuk kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle, taleplerin sınırlandırılması istendi.

Maçı basın tribününden, büyük çoğunluğunu İspanyol gazetecilerin oluşturduğu 45 yabancı, 100'e yakın da Türk medya mensubu takip edecek. Karşılaşma için saha içinde de 100'e yakın foto muhabiri görev yapacak.

ZICO: SEVILLA'DAN KORKMUYORUM

Zico, dün yaptığı basın toplantısında “Sevilla'dan korkuyor musunuz” şeklindeki soruya, “Sevilla'dan korkuyor olsaydım, şu anda burada oturmazdım” diye yanıt verdi.

Bu soruyu, geçerli bir soru olarak algılamadığını belirten Brezilyalı teknik adam, “Sevilla'dan korkuyor olsaydım, şu anda burada değil, evimde otururdum herhalde. Hayat boyu bu tip şeylerden korkmadım” dedi.

JIMENEZ: FENERBAHÇE'Yİ CİDDİYE ALIYORUZ

Sevilla Teknik Direktörü Manolo Jimenez, kendi sahasında önemli takımları yenen Fenerbahçe'yi ciddiye aldıklarını söyledi.

Manolo Jimenez, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptığı basın toplantısında, Fenerbahçe'nin, kendi sahasında PSV Eindhoven, Inter ve CSKA Moskova gibi takımları yenmesinin kendisini şaşırtmadığını ifade ederek, “Fenerbahçe'nin şu anda bulunduğu konumu kimse onlara hediye etmedi. Fenerbahçe'yi bu yönden çok ciddiye alıyoruz” dedi.

Fenerbahçe karşısında yarın sadece defansif bir anlayışla oynamayacaklarını vurgulayan Jimenez, şöyle devam etti:

“Eleme maçında gol yemeden dönmek çok önemli, ama yarın gol yememek için defansif bir oyun anlayışı içinde olmayacağız. Ne kaleyi boşaltıp atak oynayacağız, ne de gol yememek için defansif oynayacağız. İkisi arasında denge kuracağız. Fenerbahçe'nin çok iyi bir defans bloku var. Rakibimiz güçlü bir ekip. Yarın biraz şansa da ihtiyacımız var. Buradan bir gol atıp gidersek, çok iyi olacak.”

Avrupa'da 139. sınav

Sarı-lacivertli takım, Avrupa kupalarındaki 139. sınavını bugün Sevilla karşısında verecek. Fenerbahçe, Avrupa arenasında bugüne kadar yaptığı 138 maçta; 45 galibiyet, 22 beraberlik ve 71 yenilgi aldı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 163 kez havalandıran temsilcimiz kalesinde 233 gol gördü.

KANARYA'NIN ŞAMPİYONLAR LİGİ SERÜVENİ

Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne 5. kez katıldığı bu sezon tarihinde bir ilke imza atarak 2. tura yükselen Fenerbahçe, İspanyol rakibi Sevilla ile yapacağı maçla bu ligdeki 31. maçına çıkacak.
Devler Ligi'nde yaptığı toplam 30 maçta 9 galibiyeti bulunan sarı-lacivertliler, 4 beraberlik, 17 yenilgi alırken, attığı 31 gole karşılık kalesinde 51 gol gördü.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez 1. turdaki gruptan çıkan Fenerbahçe, lige bundan önce katıldığı 1996-1997 sezonunda 7 puanla ve 2004-2005 sezonunda 9 puanla grup üçüncüsü, 2001-2002 sezonunda puansız, 2005-2006 sezonunda da 4 puanla grup sonuncusu olmuştu.

Sarı-lacivertliler, (G) Grubu'nu 11 puanla 2. sırada tamamlayarak 1. turdaki gruplarda en çok puan toplayan Türk takımı olma unvanını da elde etti.

İSPANYOLLARI HİÇ YENEMEDİ

Fenerbahçe bugüne kadar Avrupa kupalarında İspanyol takımlarıyla oynadığı maçlarda çok başarısız bir grafik çizdi. Sarı-lacivertliler, oynadıkları 7 maçtan da yenilgiyle ayrılırlarken beraberlik yüzü bile göremediler. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde 2001-02'de Barcelona'ya 3-0 ve 1-0, UEFA'da ise 1995-96'da Betis'e 2-1 ve 2-0, 2004-05'te Zaragoza'ya 1-0 ve 2-1, geçen sezon ise Celta Vigo'ya 1-0 yenildi.

İÇ SAHADA 7 GALİBİYETİ VAR

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı 15 iç saha maçında 7 galibiyeti bulunan Fenerbahçe, 1 beraberlik 7 yenilgi aldı.

Bu sezon sahasındaki maçlarda puan yitirmeyen Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, iç sahada yaptığı maçlarda aldığı sonuçlar şöyle:

1996-1997 Sezonu (C) Grubu:
Fenerbahçe-Juventus...........: 0 - 1
Fenerbahçe-Manchester United..: 0 - 2
Fenerbahçe-Rapid Wien.........: 1 - 0

2001-2002 Sezonu (F) Grubu:
Fenerbahçe-Barcelona..........: 0 - 3
Fenerbahçe-Olimpique Lyon.....: 0 - 1
Fenerbahçe-Bayer Leverkusen...: 1 - 2

2004-2005 Sezonu (D) Grubu:
Fenerbahçe-Sparta Prag........: 1 - 0
Fenerbahçe-Olimpique Lyon.....: 1 - 3
Fenerbahçe-Manchester United..: 3 - 0

2005-2006 Sezonu (E) Grubu:
Fenerbahçe-PSV Eindhoven......: 3 - 0
Fenerbahçe-Schalke 04.........: 3 - 3
Fenerbahçe-Milan..............: 0 - 4

2007-2008 Sezonu (G) Grubu:
Fenerbahçe-FC Inter...........: 1 - 0
Fenerbahçe-PSV Eindhoven......: 2 - 0
Fenerbahçe-CSKA Moskova.......: 3 - 1

Haber 7



Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,393 µs