En Sıcak Konular

Jimenez o maçta neden gülüyordu?

19 Şubat 2008 20:19 tsi
Sevilla teknik direktörü Jimenez, F.Bahçe maçı öncesi basın toplantısı yaptı. Yarınki maçtaki hedeflerini anlatan Jimenez'e G.Oftaş maçındaki penaltıya neden güldüğü soruldu.

Sevilla Teknik Direktörü Manolo Jimenez, kendi sahasında önemli takımları yenen Fenerbahçe'yi ciddiye aldıklarını söyledi.

Manolo Jimenez, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptığı basın toplantısında, Fenerbahçe'nin, kendi sahasında PSV Eindhoven, Inter ve CSKA Moskova gibi takımları yenmesinin kendisini şaşırtmadığını ifade ederek, ''Fenerbahçe'nin şu anda bulunduğu konumu kimse onlara hediye etmedi. Fenerbahçe'yi bu yönden çok ciddiye alıyoruz'' dedi.

Fenerbahçe karşısında yarın sadece defansif bir anlayışla oynamayacaklarını vurgulayan Jimenez, şöyle devam etti: ''Eleme maçında gol yemeden dönmek çok önemli, ama yarın gol yememek için defansif bir oyun anlayışı içinde olmayacağız. Ne kaleyi boşaltıp atak oynayacağız, ne de gol yememek için defansif oynayacağız. İkisi arasında denge kuracağız. Fenerbahçe'nin çok iyi bir defans bloku var. Rakibimiz güçlü bir ekip. Yarın biraz şansa da ihtiyacımız var. Buradan bir gol atıp gidersek, çok iyi olacak.''

Jimenez, yarın zor bir sahada oynayacaklarını ifade ederek, ''Saha biraz fazla ıslak, ama şartlar iki ekip için de geçerli. Topu kendimizde tutarak açık yakalamaya çalışacağız. Şu anda kafamda ilk 11 netleşmiş değil. Önce bu akşamki antrenmanda zemini incelemek istiyorum. Oyuncularımın bu tür zeminde nasıl oynayacağına bakacağım ve ona göre kararlar alacağım'' diye konuştu.

''ÇOK UYANIK OLMAM LAZIM''

Jimenez, ''Başkanınız Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk rüyası görüyor. Siz de aynı şeyi düşünüyor musunuz ?'' sorusu üzerine, ''Tabii ki büyük bir Sevilla taraftarı olarak başkanımız böyle düşünmekte haklı. Ben de aynı şeyi düşünüyorum, ama benim şu anda çok uyanık olmam lazım. Önce bu elemeyi geçmeliyim'' diye cevap verdi.

Fenerbahçe'nin büyük bir kulüp olduğunu kaydeden Jimenez, ''Böyle büyük taraftarı olan büyük bir kulüpte yarınki saha atmosferi bizi etkileyecektir. Maç boyunca tribün baskısını hissetmemek mümkün olmayacak, fakat biz işimize bakacağız. Yenersek iyi olur, ama bu mantıkla yaklaşmıyoruz. Maçın her dakikası önemli. Biraz temkinli olacağız'' dedi. Jimenez, Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile yaptığı lig maçını çıplak gözle izlemesi ve maçtaki penaltı pozisyonunda gülmesiyle ilgili bir soru üzerine, ''Bana burada çok özel bir ilgi vardı. Etrafımda Fenerbahçeli eski futbolcular vardı. Gülmemin özel bir nedeni yoktu. Çıplak gözle izlemek ise her zaman yaptığım bir şeydir. Sadece Fenerbahçe için özel bir nedeni yok. Fenerbahçe güzel bir oyunla 3-1 kazandı ve ben de rakibimiz hakkında bilgi sahibi oldum'' diyerek sözlerini tamamladı.

MARESCA: ''ATEŞLİ SEYİRCİ BİZİ MOTİVE EDER''

Sevillalı futbolcu Enzo Maresca, Fenerbahçe'nin ateşli seyircisinin, kendilerini olumlu yönde motive edeceğini söyledi. Daha önce bir Türk takımına karşı oynadığını hatırlatan Maresca, ''Türkiye'deki havayı biliyorum. Çok özel bir baskı var. Biz bu tür ateşli seyircilere alışkınız, bu önemli karşılaşma için bizi olumlu motive edecek'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Ersen Martin, Türk gazetelerine 'Sevilla sizi provoke eder, provokasyona gelip kart görmeyin' demiş. Bu konuda ne diyeceksin ?'' sorusuna Maresca, ''Kimin ne söylediği önemli değil. Biz buraya oynamaya geldik'' yanıtını verdi.

Fenerbahçe'nin, yarın Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında karşılaşacağı rakibi Sevilla, hazırlıklarını tamamladı. İspanyol takımı, yarınki karşılaşma için son çalışmasını Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptı.

Teknik direktör Manolo Jimenez yönetiminde, ilk 15 dakikası basına açık olan antrenmanda konuk ekip, ısınma hareketlerinin ardından taktik bir çalışma gerçekleştirdi.

MUHTEMEL 11

Teknik direktör Jimenez'in, yarınki karşılaşmaya şu muhtemel 11'le çıkması bekleniyor: Palop, Daniel Alves, Escude, Dragutinoviç, Adriano, Jesus Navas, Poulsen, Keita, Diego Capel, Kanoute, Luis Fabiano.


 



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,441 µs