En Sıcak Konular

DTP: Başbakan'ın da can güvenliği yok

19 Şubat 2008 17:56 tsi
DTP: Başbakan'ın da can güvenliği yok DTP Eş Başkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, “Siyasal iktidarınızı, içerdeki güç dengeleriyle vardığınız bazı anlaşmalar üzerine inşa ettiğiniz için siz bu çetelerin üzerine gidemezsiniz” dedi.

DTP Eş Başkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, “Siyasal iktidarınızı, içerdeki güç dengeleriyle vardığınız bazı anlaşmalar üzerine inşa ettiğiniz için siz bu çetelerin üzerine gidemezsiniz” dedi.

Ayna, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, DTP'ye ve DTP'li milletvekillerine yönelik baskıların arttığını ileri sürdü.

DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın tutuklu bulunmasını eleştiren Ayna, “Genel Başkanımız 65 gündür tutuklu bulunmasına rağmen, tutuklu olduğu dosyadan hala mahkemeye çıkarılmadı. Bu hukuksuzluğa derhal son verilmesi ve biran önce duruşmasının gerçekleştirilerek genel başkanımızın serbest bırakılmasını ısrarla talep ediyoruz. Genel başkanımız tutuklu olduğu sürece, hepimiz kendimizi tutuklu sayacağız. Genel Başkanımız özgürlüğüne kavuşuncaya dek de ısrarlarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Sınır ötesi operasyonun başlamasından sonra halkın operasyonlara karşı tepkisinin büyüdüğünü iddia eden Ayna, “Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgelerde kitlesel protestolar yaşandı. Hiç kimse talepleri yok sayamaz, görmezden gelemez. Siyaset eğer halk adına, toplum adına yapılıyorsa o halde halkın beklentileri, talepleri dikkate alınmak durumundadır” dedi.

Cizre'de 15 yaşındaki Yahya Menekşe adlı bir kişinin panzerle ezilerek öldürüldüğünü ileri süren Emine Ayna, “Ancak bu ölüm olayının, çocuğun kafasına gelen bir taş sonucunda gerçekleştiği şeklindeki resmi açıklamalar, halkı daha da öfkelendirmiş ve adalete olan inancın sarsılmasına neden olmuştur” diye konuştu.

“ÇETELERİN ÜZERİNE GİDEMEZSİNİZ”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Ergenekon bitmiş değil, daha gerisi var. Mücadele için yasal düzenleme de yapacağız” dediğini belirten DTP Eş Başkanı Ayna, şunları söyledi:

“Başbakan, Şemdinli için de 'Sonuna kadar gideceğiz' demişti. Gidilen son, bir savcının meslekten ihraç edilmesi, emniyet istihbarat şefinin görevinden alınması ve sanıkların salıverilmesi oldu. Her şeyden önce bu çeteleri yaratan sistemi, yani savaş mekanizmasını çözmek zorundayız. Varsa iradeniz, cesaretiniz, kararlı ve samimiyseniz, sonuna kadar, uzandığı yerlere kadar gidersiniz, geçmişle yüzleşirsiniz. Ama siyasal iktidarınızı, içerdeki güç dengeleriyle vardığınız bazı anlaşmalar üzerine inşa ettiğiniz için siz bu çetelerin üzerine gidemezsiniz.”

“...UÇURUMLAR AÇMADAN ÇÖZÜMÜ KONUŞALIM”

Sınır ötesi operasyonlara değinen Ayna, “Türkiye'ye kaybettiren bu politikalarda niye ısrar ediyorsunuz? AKP öncesi hükümetlerin deneyimlerinden de biliyoruz ki operasyonlarla amaçlanan Kürt sorununun çözümü değildir...Türkiye'de tüm halkların kimliklerini özgürce, eşit ve adil yaşama şansları vardır. Operasyon ve benzeri yöntemler ile ölümleri arttırarak halklar arasına daha fazla kin ve nefret tohumları ekmeden, uçurumlar açmadan çözümü konuşalım” dedi.

“CAN GÜVENLİĞİ YOKSA...”

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da Cizre'deki olayları değerlendirdi.

Cizre'de panzer altında kalarak öldüğü iddia edilen Yahya Menekşe'nin otopsisinin güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır'dan götürülerek Malatya'da yaptırıldığını öne süren Kaplan, cesedin Malatya'ya götürülmesiyle suç delillerinin karartıldığını ileri sürdü.

DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız ile bir belediye başkanının güvenlik güçleri tarafından yaralandığı iddiasında bulunan Hasip Kaplan, “Seçilmiş bir milletvekilimiz, belediye başkanımız çevik kuvvet tarafından yaralanıyor. Eğer partimizin seçilmiş bir milletvekilinin, belediye başkanının can güvenliği yoksa, valinin de AKP'li milletvekillerinin de Başbakan'ın da güvenliği yoktur” şeklinde konuştu.

Haber 10



Bu haber 319 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,925 µs