En Sıcak Konular

Baykal: Papaz elbiseli Tayyip Erdoğan!

19 Şubat 2008 14:30 tsi
CHP lideri Deniz Baykal Meclis Grubu'nda konuştu. Türban konusunda yine Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

CHP lideri Deniz Baykal Meclis Grubu'nda konuştu. "Adı Tayyip Erdoğan olan kişi laikliğin güvencesi olamaz. O gerekirse papaz elbisesi giyer, gerekirse laikliği kaldırır" dedi.

İşte Baykal'ın konuşması:

BAŞÖRTÜSÜ FARKLI TÜRBAN FARKLI

Gelinen noktada olayın başörtüsü değil, türban olduğu anlaşıldı. Başörtüsüne kimse karşı değil. O Anadolu'nun bir geleneğidir. Ama türban farklı. Türbanda tek bir saç telinin dahi gösterilmesi neredeyse dinden çıkma anlamına geliyor. Türkiye'nin sorunu türban sorunudur.

Dinin emrinin türban olmadığı çok açık bir şekilde ortaya çıkmıştır.

BENİM KONUŞMAMDAN İKİ KESİM DE RAHATSIZ

Konuşmamdan toplumda iki kesim de rahatsız. Bir kısım temeli olmayan iddialarının yanlış olmasının ortaya çıkmasından rahatsız. Bir de bu tür konuşmayı laikliğe aykırı sayanlar var. Dini gerçekleri anımsatmak sanki laikliğe aykırıymış gibi bir anlayış getiriyorlar. Böyle bir şey yok. Dinin gereklerini anlatmak laikliğe aykırı değildir.

TÜRBAN NE İSLAMIN NE İMANIN ŞARTIDIR

Onlar sanki Kuran-ı Kerim'in emriymiş gibi gösteriyorlar türbanı. Biz de çıkıp diyoruz ki Kuran-ı Kerim'in emri değildir. Diyoruz ki anayasaya en ifrat en tefrit örtünme şeklini koymayın. Türban ne islamın ne imanın şartıdır. Ne büyük günahtır, ne küçük günahtır.

DİYANET'İN AÇIKLAMASI İYİ OLDU

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları Başkanı Ayşe Sucu Anadolu'ya çıktı ve "başörtüsü, örtünme biçimi coğrafyaya göre değişkendir. Kuran'ı Kerim'de başörtüsü ile ilgili ayette örtünme şekli ile ilgili bir açıklama yoktur. Kadın olarak dikkat etmemiz gereken iffetli, namuslu kadın olmaktır. Başı kapalı namuslu, başı açık namussuz değildir" dedi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ SORUNU ÇÖZMEZ

Anayasa'dan geçirilen maddenin sorunu çözmeyeceğini artık herkes gördü. Ve bu anayasa değişikliği bir hukuk krizi yaratacaktır. Anayasa değişikliği anayasaya aykırı mıdır değil midir? Anayasa değişikliğinin ancak şeklen Anayasa Mahkemesi'ne götürülür demek, değişikliğin esastan değiştirilemeyeceğinin itirafıdır.

BAŞBAKAN DA BU GERÇEĞİ BİLİYOR

Bu anlaşıldığı için Başbakan YÖK 17. maddesini askıya alıyor. Eğer anayasa değişikliğinde bir zaafiyet yoksa niye askıya alıyorsun. Çünkü Anayasa Mahkemesi'nden geri döneceğini biliyorsun.

Ayrıca görüldü ki bu değişiklik toplumun tüm kesimini karşı karşıya getirdi. Yargı tedirgin, öğrenciler tedirgin...

LİSELERE DE DEVLET DAİRELERİNE DE SIÇRAYACAK

Herkes biliyor ki bu uygulama böyle giderse devlet dairelerine de sıçrayacaktır. Liselere de... Bunu yeni gördüler...

Zaten kendi içlerinden bu istekler başladı bile. Ak Parti vekilleri yapmaya başladı. Komisyon üyeleri, kadın vekilleri bu isteklere başladı bile. Şimdi partinin geleceği için göstermelik tedbirlerle susturuluyor. Ama nereye kadar susturabileceksiniz?

Baştan "türban en önemli sorun değil" diyorlardı. "Yüzde 1,5'un sorunu" diyorlardı. Sonda Madrid'den "siyasi simgeyse simge" dedi. Biz kediye ciğer emanet ederiz laikliği sana emanet etmeyiz dedik. Dün yine laikliğin güvencesi benim diyor.

ADI TAYYİP ERDOĞAN OLAN KİŞİ...

Siz Cumhurbaşkanını birlikte seçeceğiz dediniz, türbanı birlikte çözeceğiz dediniz sonra da biz laikliğin güvencesiyiz diyorsunuz. Laikliğin teminatı sözünde durmayan bu kişiler mi?

Laikliğin teminatı hiçbir sistemde bir kişi değildir. Laikliğin güvencesi herhangi bir kişi olamaz adı Tayyip Erdoğan olan kişi hiç olamaz. Takiyyeci Erdoğan hiç olamaz...

TÜRKİYE'DE NE DEĞİŞTİ?

Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde okuyan 4 kız öğrenci oruç tutmuyorlar diye okuldan ayrılmak zorunda kaldı.

İstanbul Esenyurt  Çok programlı lisede okuyan bir çocuk mezhep tartışması yüzünden öğretmeni tarafından dövülerek hastanelik edildi.

Antalya Altınova'da 5 öğrenci ibadet nedeniyle okul içinde hakarete uğradı.

Gebze Darıca'da bir öğretmen mezhep nedeniyle başka bir öğretmen tarafından öldürüldü.

İstanbul'da tarikat tuzağına düşen iki öğrenci intihar etti. Babası derdini anlatacak kimseyi bulamıyor.

Son olarak da Mersin'de kızlara ve kadınlara şırıngalı saldırılar düzenlendi. Olay Emniyet'in yakın ilgisiyle kamuoyuna yansımadan kapatıldı.

Başbakan diyor ki ne değişti? Öldürülen öğretmenin eşine çocuğuna "ne değişti" de de bir cevabını al.

TALİM TERBİYEDEN NİYE AYRILIYORLAR?

Talim Terbiye'nin başkanı ayrıldı. 56 yılda 7 defa Talim Terbiye Dairesi değişti. Bu son dönemde 3 defa değişti. Niye ayrılıyorlar? İlk ayrılan "üretecek katkı sağlayacak bir ortam bulunmadığı için" ayrılmış. İkinci ayrılan "Talim Terbiye Türk milli eğitiminin beyni. Sistemi düzeltmek için mücadele verdim. Ancak başaramadım" diye ayrılmış. Son olarak ayrılan da "Atatürk'ün yolunda devam edeceğim" diyerek en net bir şekilde belirtmiştir niye ayrıldığını...

PAPAZ ELBİSESİ DE GİYERSİN, LAİKLİĞİ DE KALDIRIRSIN

Başbakan diyor ki güvence benim. Sen neyin güvencesini veriyorsun. İşini gelince papaz elbisesi de giyerim dersin, işine gelirse laikliği de kaldırırım dersin.

BAŞBAKAN GÖLGE BOKSU YAPIYOR

Başbakan'ın öfkeli üslubundan sakın rahatsız olmayın. Başbakan kendi kendiyle kavga ediyor. Aynayla kavga ediyor. Gölge boksu yapıyor. Öfkesine de ağzından bal damlamasına da, boş sözlerine de inanmayın. Hiç aldırmayın...

SORUN NASIL ÇÖZÜLÜR

Bu sorun nasıl çözülür?
1. Laiklik konusunda hiçbir tereddüt yaşamayan güvenilir bir iktidar ile çözülür.
2. Hiçbir şekilde bu konuyu istismar konusu yapmayacak.
3. Türkiye'yi yaşam tarzıyla bir başka yaşam tarzına çekme anlayışı içinde olmayacak.

TEKEL'İN ÖZELLEŞTİRMESİ

Özelleştirme uygulamasına dikkat çekmek istiyorum. Bugün Tekel'in özelleştirmesiyle ilgili işçi direncini iki gündür izliyoruz. Karın kışın ortasında buz gibi soğuk sulara maruz bırakılan kişiler orada kendi çıkarları için değil, Türkiye'nin çıkarları için bulunuyorlar.

İnternet haber



Bu haber 1,264 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,309 µs