En Sıcak Konular

Emekli General, başörtülülere saygı istedi!

19 Şubat 2008 14:29 tsi
Emekli General, başörtülülere saygı istedi! MHP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bırakan Türkiye Emekli Subaylar Derneği'ne (TESUD) bir tepkide MHP'nin Adana Milletvekili emekli Tuğgeneral Kürşat Atılgan'dan geldi. Atılgan Paşa, başörtülü kadınlara 'saygı' istedi...

Emekli Tuğgeneral Atılgan, 'MHP'nin TESUD'dan alacağı hiçbir ders yoktur!' dedi. Aksiyon dergisine mülakat veren Atılgan Paşa, derneği eleştirerek askeri tesislerde bile başörtüsünün serbest olduğunu savundu.
Atılgan şöyle konuştu:

“Emekli subaylar adına açıklama yapan arkadaşlarımızın davranışını etik, doğru ve ahlâkî bulmuyorum. Bu bir talihsizliktir. Derneğin bu konudaki provokasyonlardan uzak durmasını beklerdik. Emekli Subaylar Derneği yöneticileri, büyük bir provokasyonun parçası olamazlar.

MHP'nin emekli subaylardan alacağı hiçbir ders yoktur. Eğer MHP, bu ülkenin birliği ve bütünlüğü, cumhuriyet değerlerinin bekçisi olmaktan bir gün vazgeçerse o zaman siyah çelengi hak edebilir.

Emekli subayların siyah çelenk bırakacağı son adres MHP genel merkezidir. Gidip onu, ülkeyi bölmeye çalışan, kan gölüne çeviren, halkının sorunlarını görmezden gelen, cumhuriyet değerlerini koruma adına cumhuriyetimizin içini boşaltanların önüne bıraksınlar.

Getirilen düzenleme ile türban değil, onların da askerî tesisleri girilmesine müsaade ettiği başörtüsü serbest bırakılmaktadır. Halen başörtüsü ile askerî tesisleri girmek mümkünken, türban denilen şekli ile girmek yasaktır.”

SAYGI GÖSTERMEK GEREKİYOR

İnsanların kafasına, kalbine bakarak hangi amaçlarla başörtüsü taktıklarını anlamanın imkansız olduğunu kaydeden Atılgan Paşa, “Siyasi amaçla takan da olabilir, dini amaçla takan da… Ama bunların yüzde 90'ından fazlası inancı gereği taktığını söylüyorsa buna saygı duymak lazım” diye konuştu.

Türkiye'nin laiklikte referans altığı Fransa'daki başörtüsü uygulamasını örnek gösteren Atılgan Paşa, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Laiklik konusunda referans aldığımız ve sosyal yapısı itibarıyla en çok bize benzeyen ülke Fransa. Geçtiğimiz günlerde bir toplantı vesilesiyle gittiğim ABD'de Fransız bir senatör ile aynı konuyu görüştüm. Çünkü başörtüsü konusu 1990'larda orada da çok ciddi tartışma konusuydu. Tehdit değerlendirmesinde Rusya'dan sonra İslam'ı gören bir anlayış gelişiyordu o yıllarda. Senatör, devletin okullarında ortaokul ve lisede yasak; ama üniversitelerin farklı bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Dolayısıyla üniversitelerde herhangi bir kısıtlama olmaması yolunda bir çözüm bulduklarını ve bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını anlattı.

Ne yazık ki Meclis kürsüsünde bile insanlar zaman zaman başörtüsü serbestliği Fransa'da bile yok diyorlar. İnsanlar doğru bilgiye dayanmadan konuşuyorlar. Örnek aldığımız ve sistem olarak hemen hemen aynısı olduğumuz Fransa'da da bu şekildedir. Üniversitelerde kıyafet kısıtlaması yok.

Aktifhaber



Bu haber 314 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,337 µs