En Sıcak Konular

Erdoğan Erbakan'ı neden arıyor?

19 Şubat 2008 12:53 tsi
Milli Görüş’ün lideri eski Başbakan Erbakan, içini İngiltere’de Arapça yayınlanan El Şark el Awsat Gazetesi’ne döktü. Erdoğan’ın Hoca’yı zaman zaman aradığı da ortaya çıktı.

Milli Görüş’ün lideri eski Başbakan Necmettin Erbakan, içini İngiltere’de Arapça yayınlanan El Şark el Awsat Gazetesi’ne döktü. Milli Görüşçü Milli Çözüm dergisi tarafından Türkçe’ye çevrilerek yayınlanan röportajda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın zaman zaman Erbakan’ı aradığı ortaya çıktı.

Erbakan, “Erdoğan’la ilişkileriniz ne düzeyde? Kişisel temasınız var mı örneğin?” sorusuna “Tayyip sağlığımı sormak için arar bazen ama bunun hiç anlamı yok. ‘Nasılsın?’, ‘Ne yapıyorsun?’un değil gerçek İslami şuurun geri gelmesinin önemi var asıl” yanıtını verdi.

22 Temmuz seçimlerinde meydan meydan dolaşarak Saadet Partisi için oy isteyen Erbakan, şu sıralar Türkiye’deki sıcak gelişmeleri Ankara’daki konutundan izliyor. Bir süre önce El Şark el Awsat’ın sorularını yanıtlayan Erbakan’dan başta Başbakan Erdoğan olmak üzere Türkiye’deki gelişmeleri yorumladı.

Erbakan’ın Arapça gazeteye yaptığı açıklamalardan bazı ilginç bölümler şöyle:

ARKA KAPIDAN KAÇTI:

Erdoğan, sınıfta kalmıştır ve okulun arka kapısından kaçmıştır. Okula yazılmış ama dersleri dinlememiş hiç. Din derslerine girmiş olmasına rağmen davranışları bunun aksi yönündedir. Müslüman uygarlığının Batı uygarlığıyla yarışamayacağı iddiasındadır kendisi ama Efendimiz, İslam’ın en yüce olduğunu buyurmuştur.

Bilgili bir insanın söyleyebileceği bir söz mü bu? Erdoğan AB’nin her talebine boyun eğiyor ve İslam Birliği’nin tesisini imkansız buluyor. Bu akli bir şey midir? Biz İslam’a mı yoksa siyonizme mi hizmet edeceğiz?

ARAR, SORAR AMA...:

Tayyip, sağlığımı sormak için arar bazen ama bunun hiç anlamı yok. “Nasılsın?”, “Ne yapıyorsun?”un değil “gerçek İslami şuurun geri gelmesi”nin önemi var asıl. Eylemlerinden ve gittiği doğrultudan rahatsızım. Defalarca tavsiyelerde bulunduk kendilerine ama fayda etmedi.

ORDU, EN GÜÇLÜ KURUM:

(Bazıları Türk ordusunun yüzde 46 gibi bir oy almış olan AKP’den daha zayıf olduğunu iddia ediyorlar, buna katılıyor musunuz? sorusuna) Hayır, ordunun zayıfladığına inanmıyorum, Ordu hâlâ Türkiye’nin en güçlü kurumudur.

BENİ SEVİP AKP’YE OY VERİYORLAR

Röportajda Erbakan ile gazeteci arasında da ilginç bir diyalog yer aldı. Erbakan muhabire, “Gazeteniz çok etkili ve büyük olduğundan sizin vesilenizle bir mesajım olacak. Gazetenizin AKP’yi desteklediği görünüyor” dedi.

Muhabir ise, “Hiçbir partiye eğilimli değiliz, üstelik Erdoğan’ın İsrail yanlısı politikalarını eleştiren Türk vatandaşlarının da görüşlerini sayfalarımıza yansıttık ve okuyucularımız arasında sizi seven ve başbakanlığınız süresince uyguladığınız siyasetleri takdir edenler de bulunuyor” yanıtını aldı. Erbakan’ın bu yanıta karşılığı ise gülerek “Desenize gazeteniz de Türk halkı gibi beni seviyor ama AKP’ye oy veriyor” oldu.

Akşam



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,435 µs