En Sıcak Konular

Türkiye'nin tam borcu ne kadar / Video haber

19 Şubat 2008 12:48 tsi
Türkiye'nin iç ve dış net borcunu açıklayan Başbakan Erdoğan, kasıtlı olarak yapılan bir yanlışa dikkat çekti. İşte resmi rakamlara göre Türkiye'nin kamu net borç stoku:

Başbakan Erdoğan, AK Parti Meclis Grubu'nda konuştu. Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

"ABD'yi de etkileyen küresel çalkantıyı başarıyla atlatacağız. Bazı siyasi parti liderleri bunu yüksek göstermek için çırpınıyor, halkı aldatıyor. Türkiye'nin iç ve dış net borcu 249 milyar YTL'dir. Öyle zannediyorum ki bunlar özel sektörün borcunuda kamu net borç stokuna ekliyor. Kimse kimseyi aldatmasın. Borcumuz budur. Gerçeği çarpıtmamak lazım. gözü olup da görmemek bu olsa gerek. dedim ya matematikten hoşlanmazlar. Söylerlerse kabul ederlerse yalanları orataya çıkar. Sipari değil resmi rakamlar. Yalan yanlış haberlerle halkı aldatmasınlar. 2007'de bu yüzde 40'ın altına düştü. Bu büyük bir başarıdır.

Gecelik faiz oranları yüzde 63'ten yüzde 16'ya düştü. Gerçekler ortada. Eski iktidar 9 ay vadeli borç alıyordu, bugün 33 ay vadeye çıkıyor. Merkez Bankası rezervleri 26 milyar dolar civarındaydı. şimdi 72 milyar dolar paramız var. 40 milyar dolar IMF'e borçlandılar. 23 milyar dolar borcu bize bıraktılar. Şimdi 6.5 milyar dolar borcumuz kaldı. Nereden nereye..


Ekonomide Türkiye'nin küresel ölçekte oyuncu olduğunu herkes görüyor. Hortumlar kesildi. İçe kapalı ekonomik proğramın yerine küresel ekonomik programla yola devam edildi. sonuç ortada. karamsar senaryolar çizenler yanlış yapıyor.

Mali disiplinden asla taviz verilmeyecek. Para politikalarında kararlılık sürecek. Esnafımızın bugünlere hangi günden geldiğini biliyoruz.

Bugün esnaf çok düşük faizlerle kredi kullanabiliyor. Bugün kredi kullanan esnaf sayısı 752 bine ulaştı. Bazı kurumlar hedef saptırmayı çok iyi başarıyor. Kapanan işyerlerini açıklıyor ama açılan işyerini göstermezler. Sürekli bardağın boş tarafına bakarak doğru analizler yapılamaz. Esnaf ve sanatkarlara sağlanan kredileri artıracağız. Vergi, istihdam yükü ve faizleri daha da indireceğiz.

TBMM'nin çalışmaları büyük bir yoğunlıkla devam ediyor. Bu çalışmalar tüm hızıyla sürecek.

Ayrıntılar gelecek

Haber 7
 



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,338 µs