En Sıcak Konular

PKK'nın panik mailleri!

19 Şubat 2008 12:11 tsi
PKK'nın panik mailleri! Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), PKK'ya yönelik sınır ötesi hava harekatı terör örgütünü dağılma ve bitme noktasına getirdi. PKK üylerinin büyük kayıplar verdiği operasyonlar sırasında yaşadıkları panik, KONGRA - GEL Başkanı Zübeyir Aydar'a gönderdik

PKK'nın büyük kayıplar verdiği harekatın boyutları, örgütün kendi arasındaki haberleşmelerine de yansıdı. PKK'nın K.Irak'ta bulunan sözde komutanları, Roj TV'nin e-mail adreslerini kullanarak örgütün Abdullah Öcalan'dan sonra ikinci adamı KONGRA - GEL Başkanı Zübeyir Aydar'a gönderdikleri raporlarda, TSK'nın hava harekatlarının ardından yaşadıkları panik ve çaresizliği anlattılar.

Kamplar boşaltıldı

“Ape Hüseyin” kod adlı Kadri Çelik, “Dr. Ali” kod adlı Yusuf Turhallı, “Rubar Çele” kod adlı Esvet Budakbeyoğlu ve “Hakkı” kod adlı İskan Akyüz tarafından gönderilen elektronik raporlarda, PKK'nın ana karargahının bulunduğu Kandil Dağı'nın, Batı ve Doğu Cephesi komutanlıklarının dağıldığı, hastanelerin bulunduğu ve örgüt içinde stratejik öneme sahip olan Levce, Muzure, Zap ve Şehit Ayhan Kampları'nın ise tamamen boşaltıldığı vurgulandı.

Kontrol kaybedildi

Raporlarda ayrıca, komutanlığını konsey üyesi “Avereş” kod adlı Murat Karasu'nun yaptığı Zergele kampı, Kurtak kampı, Bole Kampı, Metina kampı, Gare kampı, Şehit Rüstem kampı ve Surede kampı ile örgütün konsey üyesi Cemil Bayık'ın kaldığı Belekati kampının dağıldığı ve kontrolün kaybedildiği ifade edildi.

Haberleşme kesildi

Aydar'a gönderilen raporlarda örgütün telsiz muhaberesinin de tamamen durduğu yazıldı. Bu konuya ilişkin raporda, muhabere ana üslerinin bulunduğu Kaşura, Pirbela ve Tirvaniş kamplarının, TSK'nın hava operasyonları nedeniyle dağlık kesimlere taşınmak zorunda kaldığı, haberleşme cihazlarının operasyonlarda isabet alarak kullanımaz duruma geldiği belirtildi.

Örgüt Karayılan'la Bahoz arasında bölündü

Raporlarda ayrıca Murat Karayılan ile “Bahoz Erdal” kod adlı Feyman Hüseyin'in de Kandil'e yakın yerleşim merkezlerine sığındıkları, yakalanma korkusuyla sık sık yer değiştirdikleri, örgütün Karayılan ve Hüseyin önderliğinde ikiye bölündüğü, PKK'nın kasası olarak bilinen Rıza Altun'dan ise bir süredir haber alınamadığı belirtildi.

Sözde komutan sivil yaşama geçti

PKK'nın ikinci adamı eski milletvekili Zübeyir Aydar'a gönderilen raporlardaki en ilginç bölümlerden biri ise “Rubar Çele” kod adlı Budakbeyoğlu'nun satırlarındaydı. Budakbeyoğlu, kendisinin de aralarında yer aldığı örgütün sözde komutanlarının, TSK'nin operasyonları nedeniyle K. Irak'ın çeşitli sivil yerleşim birimlerine dağılıp sivil yaşama geçtiklerini ve bu durumun ne kadar süreceğini bilmediğini itiraf etti.

Akşam



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,070 µs