'Hizipçi siyaseti reddediyoruz' | " /> 'Hizipçi siyaseti reddediyoruz' | "/>

En Sıcak Konular

Başbakan: 'Hizipçi siyaseti reddediyoruz'

19 Şubat 2008 09:58 tsi
Başbakan: 'Hizipçi siyaseti reddediyoruz' Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye'nin hizipçi siyasetten çok çektiğini söyledi. Erdoğan, ideolojik tartışmalarla toplumun takatini tüketen, enerjisini toprağa gömen, toplumsal barışı zedeleyen siyaseti baştan redde

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kosova’nın bağımsız bir cumhuriyet olarak dünya sahnesinde yerini almasının, Balkanların barış, huzur ve istikrara kavuşması yönünde atılmış çok önemli bir adım olduğunu belirterek, "Şimdi Kosova halkının, Kosovalı yöneticilerin omuzlarında tarihi bir sorumluluk olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum. Kosova içindeki her kesime, her bir vatandaşa eşit muamele edilmesi, barış, huzur, istikrar, birlik ve beraberliğin korunması her zamankinden daha fazla önem arz ediyor" dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında sözlerine, Pazar günü bağımsızlığını ilan eden Kosova Cumhuriyeti’ni kutlayarak başladı.
     
İTİDAL ÇAĞRISI

Bu aşamadan sonra, hem Kosova’ya komşu ülkelerin, hem de bizzat Kosova’nın, itidali elden bırakmayacak, barışı ikame edecek vakur bir tavır içinde olmalarını beklediklerini kaydeden Erdoğan, bütün tarafların gerekli hassasiyetlere azami derecede özen göstereceğine, bölgesel barış ve huzura katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Erdoğan, "Bir kez daha Kosova’nın bağımsızlığını kutluyor, Kosova halkını tebrik ediyor, dünya için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
     
"ÇAĞDAŞ UYGARLIĞA YOLCULUK..."

Erdoğan, Türkiye’nin adaletle kalkınma mücadelesinde her geçen gün mesafe aldığını, eksiksiz bir hukuk devleti, muhkem bir demokrasi olma yolunda, önündeki bütün engelleri yavaş yavaş aştığını kaydetti.

Belli ağırlıklarından kurtulmanın, kronikleşmiş belli tartışmaları gündeminden çıkarmanın mücadelesini veren Türkiye’nin "çağdaş uygarlık hedefine" doğru yolculuğunu sürdürdüğüne işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"(Adalet mülkün temelidir) ilkesi ile ’Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerine inşa edildiği iki temel sütundur. Cumhuriyetimizin özü olan bu felsefeyi geliştirmek, herkesin adalet güvencesine kavuşmasını temin etmek, bütün vatandaşlarımızın hukuk devletine aidiyetlerini güçlendirmek en önemli sorumluluğumuzdur. Zira, devlete aidiyetin zedelenmesinin faturasını geçmişte ağır şekilde ödemiş bir milletiz."
     
"MERKEZ PARTİSİ OLARAK AK PARTİ"

AK Parti’nin, sayısız ideolojik tartışma ile toplumun takatini tüketen, enerjisini toprağa gömen, toplumsal barışı zedeleyen siyaseti baştan reddettiğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bütün toplumla kucaklaşmamızın, Türkiye ile birlikte büyümemizin sırrı buradadır. Ama birileri bunu anlamak istemiyor o ayrı mesele...

Anlamamakta direniyorlar. Biz de onları anlamakta hakikaten zorlanıyoruz. Niye? Bu kadar geniş bir kucaklama anlayışını halkımız anlamış ve 80 vilayette AK Parti’ye (ben sana inanıyorum, güveniyorum’ demiş ve milletvekilini vermiş. Halkıyla bu denli kucaklaşmış olan bir AK Parti için bazı seçkinci zümrelerin barışık olamayışını biz anlamakta zorlanıyoruz. Herkesin de bizi kabullenme mecburiyeti yok...

Kabullenmeyebilirler de... O da ayrı bir durum. Fakat biz onların bu tavrına yine saygı duymaya devam ediyoruz. Bu konuda da sabırla hareket ediyoruz ve buna da devam edeceğiz."



Bu haber 200 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,998 µs