'beyaz çarşaf' rahatsızlığı! | " /> 'beyaz çarşaf' rahatsızlığı! | "/>

En Sıcak Konular

Bahçeli'nin 'beyaz çarşaf' rahatsızlığı!

19 Şubat 2008 11:52 tsi
Bahçeli'nin 'beyaz çarşaf'  rahatsızlığı! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada, "İdam sehpaları, kefenler çağrıştırılıyor, beyaz çarşafla yola çıkma sözleri sarfediliyor. Bu kutuplaşmaların yolunu açıyor" diyerek, AKP ve CHP'yi gerilimin tarafı olmakla suçladı

MHP Lideri Bahçeli, başörtüsü yasağının kaldırmayı amaçlayan Anayasa değişikliğinin kabul edilmesinden sonra herkesin tahriklere karşı sağduyulu olması gerektiğini belirterek, "Muhalefet çözüm üretmeli" dedi.

AKP ve CHP'yi gerilimin tarafı olmakla suçlayan Bahçeli, "İdam sehpaları, kefenler çağrıştırılıyor beyaz çarşafla yola çıkma sözleri sarfediliyor. Bu kutuplaşmaların yolunu açıyor" dedi.

Bahçeli şunları söyledi:

"Ülkemiz belli bir gerilim noktasını çekilmeye çalışılıyor. Benzer durum cumhurbaşkanlığı seçiminde de yaşandı. İdam sehpalarının hatırlatıldığı çarşaf göndermeleri yapıldığı bir dönem yaşanmaktadır. Bu toplumda saflaşmalara ve kutuplaşmalara neden olmaktadır. Önümüzdeki dönemde de uzlaşma ve anlaşmaya ihtiyaç olacaktır. MHP artan gerilim karşısında itidal çağrısı yapıyor ve tarafları sağduyuya çağırıyor. Demokrasi beziganları ve inanç pazarlamacılardan alacağımız hiç bir ders yoktur.

Söylediklerimizin arkasında olmaya devam edeceğiz. Aziz milletimiz bize muhalefet olma görevi vermiştir. Bu iktidar olmak kadar önemli bir görevdir. Muhalefet anlayışımız çözüm üretmek ve yasamaya katkıda bulunmaktır.

Gündemimizin yapay tartışmalarla sulandırılmak istenmektedir. Geleneksel kirli muhalefet anlayışından kurtulamamış zihniyetler mevcudiyetini korumaktadır. Uzlaşma kültüründen nasibini almayanlar toplumsal huzura katkıda bulunmayacaktır.

Muhalefet herşeye meydan okumak değildir. Çatışmaya müsait anamuhalefet keskinliği gerilime fırsat vermektedir.

Er ya da geç muhalefin iktidar iktidarın muhalefet olacağını biliyoruz. Hedef AKP'nin eklindeki sayısal gücü kendi menfaatleri için değil millete hizmet için kullanmasını sağlamaktır.

Tabuların hakim olduğu bağnazlıkların hüküm sürdüğü toplumda demokrasinin sağlıklı işlemesi düşünülemez. Azınlığın haklarını çoğunluğun tahakkümüne karşı güvence altına almaktadır. MHP herkesin hakkının güvencesi olacaktır.

Fert millet ve devlet arasındaki denge korunmalıdır. Başkası nasıl hareket ederse etsin biz millete hizmet yolundan ayrılmayacağız. Karanlık güç ve dayatmalara boyun eğmeden varız ve burada olacağız."

Milliyet



Bu haber 1,708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,868 µs