En Sıcak Konular

'Kriz için tarih verdiler, yanıldılar'

19 Şubat 2008 11:36 tsi
Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan konuşmasına Kosova'nın bağımsızlığını tebrik ederek başladı.

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan konuşmasına Kosova'nın bağımsızlığını tebrik ederek başladı.

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bağımsızlığını ilan eden Kosova Cumhuriyeti'ni tebrik eden Erdoğan, bağımsızlığın balkanlara ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini dileyen Erdoğan, "Kosova'yı tanıdığımızı dün 19.07'de açıkladık" dedi.

Bağımsızlığı Balkanlarda huzura atılmış bir adım olarak değerlendiren Başbakan Erdoğan, barış ve huzur için Kosovalı yöneticilere büyük iş düştüğünü ifade etti. "Kosova'nın çektiği acıları biz de en derinden çektik" diyen Erdoğan, "Kosova'ya bundan önce destek verdiğimiz gibi bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz" ifadelerinde bulundu.

EKONOMİYE İYİMSER BAKIŞ DEVAM EDİYOR
2002 seçimleriyle başlayan Türkiye'nin atılım sürecinin devam ettiğini ileri süren Başbakan Erdoğan, bu dönende Türkiye ekonomisinin çok iyi konumlara geldiğini savundu. Türkiye ekonomisine yönelik iyimser bir bakış olduğunu dile getiren Erdoğan, "Biz ekonomiye güven ve istikrar kazandırdır. Toplumun her kesimi geleceğe yönelik beklentilerini muhafaza ediyor" diye konuştu.

KRİZ İÇİN TARİH VERDİLER
Türkiye ekonomik dalgalanmaları kaldıramayacak şeklindeki iddiaları hatırlatan Erdoğan, "Tarih verdiler. 'Şu tarihte Türkiye'de kriz çıkacak' dediler ama yanıldılar. 2002'ye kadar Türkiye'nin uluslararası yatırımlardan aldığı pay 1 milyar dolardı. 2003 yılında Yeni Uluslararası Sermaye Yasasını çıkardık. 2003 de 1.7 milyar dolar oldu. 2004'te 2.9 milyar dolar oldu. 2005,'de 10 milyar dolar, 2006'da 20 milyar dolar oldu." hatırlatmalarında bulundu.

21 MİLYAR DOLAR YABANCI YATIRIM GELDİ
"Ne oldu da böyle oldu?" diye soran Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin daha demokratikleştiğini kaydetti. 2007 yılı Türkiye'ye yapılan yabancı sermaye yatırımını da açıklayan Erdoğan, "2007'de ne oldu? Burada açıklıyorum. Türkiye 2007 yılında 21 milyar 873 milyon dolar yabancı sermaye çekmiştir. Bu Türkiye'de tüm zamanların rekorudur. Bunu 'kriz çıkacak' diyenlere ithaf ediyorum." diye konuştu.

Ayrıntılar geliyor...

 8 sütun



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,933 µs