En Sıcak Konular

Çene altı formülü kalkıyor

19 Şubat 2008 08:57 tsi
Çene altı formülü kalkıyor
YÖK Yasası’nın ek 17. maddesinde, serbest olması düşünülen "türban" değil, yasak olan "çarşaf, peçe ve örgüt giysileri" tanımlanacak. Böylece AKP’de rahatsızlığa neden olan "çene altı" tanımı kaldırılacak.

AKP Grup Başkanvekili Ergün, "Böyle bir düzenlemeye CHP de katkı verebilir" dedi. 

AKP yönetimi, türbanla ilgili çene altı tanımını içeren yasa teklifini tersyüz eden yeni bir formül geliştirdi. YÖK Yasası’nın ek 17. maddesinde, serbest olması düşünülen "türban" değil, yasak olan "çarşaf, peçe ve örgüt giysileri" tanımlanacak. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi’nin iki maddelik Anayasa değişikliği ile ilgili kararını bekleyeceğini açıkladığı ek 17. madde konusunda AKP’li hukukçular hazırlık yaptı. Parti içinde rahatsızlığa neden olan "çene altı" tanımını kaldırmak amacıyla yapılan hazırlık, komisyondaki görüşmeler sırasında gündeme getirilecek. Bu çalışmaya göre, serbest olması düşünülen kıyafetler değil, yasak olanlar yasada tarif edilecek. Böylece türbanı tarif etmek yerine, kara çarşaf, peçe, bikini, peşmerge kıyafeti, poşu gibi kıyafetleri yasaklayan hükümler maddeye konacak. Yasakların genel ifadelerle maddeye konulmasına ilişkin çalışma sürüyor. "Kişinin yüzünü kapatan, kimliğinin tanınmasını engelleyen, genel ahlaka uymayan, örgütsel bir amacı veya kamu düzenini bozmayı hedef alan kıyafetler" ifadesinin üzerinde duruluyor. Diğer alternatifte ise çarşaf, peçe gibi kıyafetlerin maddede tek tek sayılması düşünülüyor.

DAHA İYİSİNE İHTİYAÇ VAR

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün dün düzenlediği basın toplantısında yeni tarifle ilgili şu bilgileri verdi: "Neyin serbest olacağı değil, neyin yasak olacağı düzenlenmelidir. Hayatın esası serbestliktir. ’Şu, şu yasaktır’ şeklinde olmalıdır. Neyin yasak olduğunun gösterilmesi lazım. Yoksa yarın uygulayıcılar, ’Bunun dışında hiçbir şey serbest değildir’ diyebilirler. O çerçevede Ek 17’yi ele alacağız. MHP ile genel mutabakatımızda bir değişiklik yok. CHP de böyle bir düzenlemeye katkı verebilir. "

hürriyet



Bu haber 295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,241 µs