En Sıcak Konular

Mümtaz Soysal'dan darbe çağrısı!

19 Şubat 2008 08:24 tsi
Mümtaz Soysal'dan darbe çağrısı! 
Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Başkent Üniversitesi'de düzenlenen panelinde konuşan Mümtaz Soysal başörtüsü yasağını kaldıran Anayasa değişikliğine karşı darbe yapılması cihat ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Başkent Üniversitesi'de düzenlenen “2008 Türkiye'sinde olaylar ve yorumlar” konulu panelde darbe çağrısı yapıldı. Panelistlerden, 9 Mart Cuntası'nın üyesi olmaktan yargı önüne çıkan Prof. Dr. Mümtaz Soysal, darbe için cihat çağrısı yaptı.

ADD Başkanı Şener Eruygur tarafından yönetilen panelde konuşan Anayasa Hukukçusu ve Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mümtaz Sosyal başörtüsü ile ilgili Anayasa değişikliklerinin laik kesimi uyandırmak için bir fırsat olduğunu savunarak şöyle konuştu:

“Bu anlamda iyi ki Yunan, İzmir'e çıktı. Yoksa cumhuriyet olmayacaktı. Şimdi bunlar hukukun ırzına geçmek üzereyken hakkın savunucusu biz olduk. Bunlarla haklı olarak vuruşacağız ve sonunda kazanacağız. Büyük Taarruz başlayacak.” Soysal konuşmasında askeri terimler kullanmasını da “Vatan tehlikede iken böyle kavramlar kullanılır. Cihat, cihet kelimesinden gelir. Ve kendinizi aşarcasına davaya hizmet etmek demektir. Biz de böyle yapmalıyız. İsterse buna savaş denilsin. Bir büyük tehlike ile karşı karşıyayız ve bu yüzden seferberlik ilan edilmelidir” şeklinde izah etti.

Gazeteleri hedef gösterdi

Panelde konuşan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, konuşmacıların söyledikleri sözlere dikkat etmeleri için uyararak, “Bu salonda Vakit, Yeni Şafak, Zaman var. Bu salondalar şu an” dedi. Balbay, bu sözlerin hedef gösterme anlamı taşıdığını farkederek sözlerini, “Tabi bi de biz varız. Ama maalesef başka medya organları yok. Zaten bu arkadaşlar da görevlerini yapıyorlar” diyerek düzeltmeye çalıştı. Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu da hükümeti ülkeyi dinci diktaya götürdüğünü ileri sürdü.

aktifhaber



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,958 µs