En Sıcak Konular

Çiçek: Biz yapsak kıyamet kopardı!

19 Şubat 2008 07:57 tsi
Çiçek: Biz yapsak kıyamet kopardı! Brüksel'de bulunan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye'deki bazı örgütlerin Avrupa'da da "terör listesine" alındığına dikkati çekip, Fehriye Erdal olayına sert atıfa bulundu.

”Dünya güvenliği ile ilgili, terörizm de dahil işbirliği için düzenlenin bir toplantıya katılmak üzere Brüksel'de bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye'deki bazı örgütlerin Avrupa'da da "terör listesine" alındığına dikkati çekip, Fehriye Erdal olayına atıfta bulunarak çok sert ifadeler kullandı:

"Belçika sürekli olarak mazeret üretiyor. En temel insan hakkı olan yaşama hakkını ortadan kaldıranlar Avrupa topraklarında cirit atıyor. Avrupa'nın bunları listeye almanın ötesinde bir şey yaptığı yok. Terör örgütleri taşerondur ve müstakil hareket kabiliyetleri yoktur. Türkiye'nin gelişip büyümesi, bölgesinde bir güç haline gelmesi birçok dengeyi bozacağından, terör örgütleri ülkeyi istikrarsızlaştırmak, iç meselelerle uğraştırmak için geçmişte de kullanıldı, bugün de kullanılıyor. Aksi halde, bir örgütü hem terörist kabul edip, hem de hiçbir şey yapmamak nasıl izah edilebilir?"

Teröre karşı mücadelede samimi işbirliği gerektiğini belirten Çiçek, "Biz Avrupa'dan bu tavrı göremiyoruz. Bu örgütlerin yöneticileri, siyasi kadroları, dernekleri, vakıfları vesaireleri Avrupa'da. Medya unsurları, televizyonları, gazeteleri, dergileri var. Avrupa coğrafyasında 400'den fazla organizasyonları bulunuyor. Bizim istediğimiz yüzden fazla adam Avrupa'da" dedi.

BİZ YAPSAK KIYAMET KOPARDI

Bunlardan sadece önemsiz olan ikisinin Almanya tarafından Türkiye'ye iade edildiğine dikkat çeken Çiçek, şunları söyledi: "Uluslararası antlaşmalar ve sözleşmeler var, ama yapıcı işbirliği yok. Teröristler gözaltına alınıp serbest bırakılıyorlar. Bunlar da bir başka ülke üzerinden Kuzey Irak'a gidiyor. Serbest bırakılanlardan biri PKK'nın Avrupa'daki kasasıydı. Biz AB'ye girmek istiyoruz. AB'nin benimsediği değerler bizim de değerlerimiz. Türkiye bir yanlış yaptığında Avrupa ayağa kalkıyor, ama kendileri için bunların gereğini yapmak istisna teşkil ediyor. Aynı şeyi biz yapsaydık kıyamet kopardı. Bir terör örgütünün önde geleni benim elçiliğimde saklanmış olsa ve pasaportunu ben vermiş olsam, yüz yıl önümüze koyarlardı. Türkiye bunu unuttu."

ÇİFTE STANDART VAR

Türkiye'nin tepkilerini her platformda dile getirmesi gereğinin altını çizen Çiçek, "Biz de 30 bin kişinin hayatını kaybettiğini söylememize rağmen, bunun faili olan adamın uzun süre hangi ülkeler tarafından himaye edildiğini unutuyoruz. Türkiye'de herhangi bir mahkeme karar verdiği zaman hemen önümüze konuluyor. 'Efendim 301 şöyle oldu, böyle oldu' deniliyor. Oysa, insanların hayat haklarını ortadan kaldıranlarla ilgili olarak verilen kararlar var. Köşe yazarlarının bu konuda yazdıkları yok."

"Dışarıda olduğu gibi bizim içimizde de bir çifte standart var. Mesela Hollanda'da 3 Türk'ün seçilme hakkı elinden alındı. Bu konuyu telin eden makale sayısı bir elin parmaklarını geçmez" diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Çiçek, Brüksel'den Batılı ülkelerin bütün yöneticilerine "Bugün insan kaçakçılığı ve uyuşturucu trafiği bu örgütler tarafından yönlendiriliyor. PKK ve diğer terör örgütleri Avrupa insanına da zarar veriyor" diye seslendi.
 
haber7



Bu haber 287 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,473 µs