En Sıcak Konular

Topbaş: Kar yağışı, barajlardaki su seviyesini arttıracak

18 Şubat 2008 17:03 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, son kar yağışları ile birlikte İstanbul'un 150 günlük suya sahip olduğunu açıkladı. Topbaş, Kar yağışlarının barajlarda yüzde 5'lik bir artış sağlayacağını ifade etti.

Başkan Topbaş, İBB'nin Saraçhane'deki binasında son kar yağışlarına ilişkin olarak basına açıklamada bulundu. Kar yağışlarının barajlarda yüzde 5'lik bir artış sağladığını ifade eden Başkan Topbaş, yeraltı sularının katkısı ve önümüzdeki günlerdeki yağışlarla birlikte barajlarda yüzde 40 oranında su rezervi oluşacağını dile getirdi. Yağışlara İstanbulluların çok sevinmemesi gerektiğini ve tasarrufu elden bırakmamaları uyarısında da bulunan Başkan Topbaş, "Tasarruf konusuna da devam edilmeli, su kesilmeyecek bunu söyleyebilirim. Yine önümüzde de yağışlar var bunu biliyoruz. Melen Çayı'nın da katkısı olacak. Ama geçen yıla göre barajlardaki doluluk oranı hâlâ az" dedi.

-"İSTANBUL'A MUTLAKA ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ GEREKİYOR"-

Kar ile mücadelenin dört koldan devam ettiğini belirten Başkan Topbaş, TIR'ların karla mücadele konusunda büyük zorluklar çıkarttığını ve bu durumun üçüncü köprüye olan ihtiyacı bir kez daha gösterdiğini söyledi. Özellikle TEM üzerinde TIR'ların neden olduğu kazalar nedeni ile büyük sıkıntılar yaşandığının altını çizen Başkan Topbaş, "Bu bir şeyi gösteriyor; bu şehirde üçüncü boğaz köprüsüne ihtiyaç var. O araçlar için köprü yapılır mı diyorlar ama onların normal araçlarla seyirleri doğru değil. Bu bakımdan üçüncü köprünün gerektiğini de bu son olaylar göstermiştir" diye konuştu.

Öte yandan Başkan Topbaş, kar nedeni ile kapalı olan 2 köy yolu olduğunu ve 145 traktörün köylerde çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.
 
zaman



Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,652 µs