En Sıcak Konular

"Hiçbir AKP'li ADD'ye üye olamaz"

18 Şubat 2008 16:30 tsi
Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şube Başkanı Bozkurt Uslu, hiçbir AK Parti yöneticisinin kendilerine üye olamayacağını söyledi. Uslu, 'ADD, AK Parti'ye kapalı, seçmenlerine açık.' dedi.

AK Parti yöneticileri ADD'ye 'üye olur mu olmaz mı' tartışması, geçen hafta Kocaeli Büyükşehir AK Partili Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun ADD Yahya Kaptan Şubesi'ne üye olması ile başladı. Bölgeyi gezen Karaosmanoğlu, dernek binasını da ziyaret etti. Dernek Başkanı Alaatin Bobat ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Karaosmanoğlu üyelik işlemleri yapılarak Atatürk rozeti takıldı. Atatürk'ün yolunun akılcılık ve bilimden geçtiğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, 'Bizler de onun gösterdiği bu yoldan yürüyerek, ülkemizi ve yaşadığımız kenti daha ileriye taşımak için çalışıyoruz' dedi.

Dernek Başkanı Alaattin Bobat, Atatürkçü düşüncenin temelinde gerçekçiliğin yattığını söyledi. Bobat, Atatürkçü düşüncenin gerçekçiliğe dayalı olması nedeniyle kişinin üretken, yaratıcı, özverili ve barışçıl bir yapıya sahip olması gerektiğini kaydetti. Bobat, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kente bilim ve akılcılıkla hizmet ettiğini ifade etti.

Ancak Başkan Karaosmanoğlu'nun buraya üye olmasından sonra ADD Kocaeli Şubesi ve bağlı olan 9 şube ayaklandı. ADD Kocaeli Şube Başkanı Uslu başkanlığında toplanan diğer şube başkanları Karaosmanoğlu'nun üyeliğini değerlendirdi. Toplantıya Karaosmanoğlu'nu üye yapan ADD Yahya Kaptan Şube Başkanı çağrılmadı. Değerlendirme sonrasında bir açıklama yapan Uslu, AK Parti'yi temsil eden hiçbir yöneticinin derneklerine üye olamayacağını söyledi. Milyonlarca insanın AK Parti'ye oy verdiği hatırlatılması üzerine Uslu, 'Seçmenler her zaman ADD'a üye olabilirler. Onlar bizim kardeşimizdir.' dedi.

SAVUNMASI İSTENECEK

Karaosmanoğlu'nun derneğe üye yapılacağından haberlerinin olmadığını söyleyen ADD Kocaeli Şube Başkanı Bozkurt Uslu, Yahya Kaptan Şubesi'nin kendi başına hareket ettiğini ileri sürdü.

Uslu, 'Başkan Karaosmanoğlu AK Partili olduğu için ayrı bir özelliği var. Ortak bir karar alınmadan üye yapılması doğru değildir. Olay bizim dışımızda gelişmiştir. Karaosmanoğlu'nun, ülkenin kaosa sürüklendiği bir dönemde çıkıp böyle bir ziyaret yapması tartışılacak konulardır' dedi. Uslu, ADD Genel Merkezi'nin bu olay nedeniyle Yahya Kaptan Şubesi'nin savunmasını isteyeceğini de belirtti.

timeturk



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,979 µs