En Sıcak Konular

Milli Eğitim Bakanlığı'nda istifa

18 Şubat 2008 15:39 tsi
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof Dr. İrfan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Çelik ile yaptığı iki görüşmenin ardından görevden ayrılma kararı aldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile yaptığı iki görüşmenin ardından görevinden ayrılma kararı aldığını açıkladı. Erdoğan, karar ile ilgili bir açıklama yaptı.

Talim ve Terbiyi Kurulu Başkanı Prof.Dr. Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı ile yaptığı görüşmelerin ardından görevinden ayrılma kararı aldığını açıkladı. Erdoğan, şu açıklamada bulundu:

“İstanbul Üniversitesi, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesinde görev yaparken Sayın Bakan tarafından 12 Mayıs 2006 tarihinde Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı olarak görevlendirildim. Aradan 21 ay geçtikten sonra onur duyarak sürdürdüğüm bu görevden ayrılıyorum. Sayın Bakan ile son bir ay içinde yaptığımız iki görüşme çerçevesinde böyle bir yol ayrımına geldik. Bugün itibarıyla izne ayrılıyorum. Görevden ayrılmamla ilgili yazının Sayın Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasını takiben İstanbul Üniversitesindeki görevime geri döneceğim. Başkanlığım süresince 1926 yılında yüce Önder Atatürk’ün kurduğu bir Cumhuriyet kurumunu yönetmenin bilinciyle hareket ettim. Eğitim ve öğretim için öncülük yaptığım ve rol oynadığım her bir çalışmada ayrı bir mutluluk yaşadım. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı gibi yüce bir görevi yürütürken edindiğim tecrübeleri de kullanarak eğitim sistemimizin iyileştirilmesi için bundan sonra da çaba sarf edeceğim."

-"ÇALIŞMALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM"-

"Talim ve Terbiye Kurulu’ndayken hedeflemiş olduğum bazı çalışmaların hayata geçirilmesinin bir eğitimci olarak takipçisi olacağım. Ayrıca kamuoyuna da eğitime yön verebilme konusunda rolünü daha iyi oynaması için yardım etmeye çalışacağım. İki yıl önce beni bu göreve getirerek Türk Milli Eğitim Sistemi için belirli çalışmaları yapmamı sağlayan Sayın Bakan Doç. Dr. Hüseyin Çelik’e teşekkür ediyorum. Görev yaptığım süre içinde yardımlarıyla ve destekleriyle bana güç veren mesai arkadaşlarımı ve kamuoyunu hep şükranla hatırlayacağım. Yoğun ve yorucu geçen iki yıllık bir süreçten sonra Aileme daha çok zaman ayırabileceğim için mutluyum.”

TTK Başkanı Erdoğan ortaöğretim programlarının yenilenmesine, sosyal bilimler liselerinin programlarının hazırlanması ve ders çizelgelerinin yeniden düzenlenmesi, ortaöğretime geçiş sisteminin geliştirilmesi, liselerde olgunluk sistemine dayalı bir anlayışa geçilmesi, 100’lük not sistemi, ortak sınavlar, gibi uygulamaları Türk eğitim sistemine getirmişti.

Haber 7



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,517 µs