En Sıcak Konular

Hangi telefonun bataryası daha iyi?

18 Şubat 2008 12:42 tsi
Amaç her zaman daha fazla dayanmak! Çünkü güçlü batarya yoksa cep telefonunu-zun muhteşem özelliklerinin hiç anlamı kalmaz. Hangi telefonunun bataryası daha dayanıklı?

Hangi cep telefonu modellerin batarya performansları ile öne çıkıyor Sizlere bu cep telefonu maratonunda hangi modellerin batarya performansları ile öne çıktıklarını göstermeye çalışacağız.

Hiçbir şey cep telefonu bataryasını şebeke sinyallerinin zayıf olduğu bir yerde sürekli telefon görüşmesi yapmak kadar fazla yoramaz. İşte biz de tam bu "elverişsiz" şartlar altında telefon görüşme süresini ölçüyoruz. Bahsettiğimiz koşullarda cep telefonu, baz istasyonu ile bağlantı içinde kalmak için maksimum güç ile iletim yapar.

Üretici verileri ile gerçek değerler farklıdır

Üreticilerin verdiği görüşme süreleri ideal şartlar altında elde edilen değerlerdir. Doğal olarak bunun sonucunda yüksek değerler ortaya çıkar. Buna karşın biz, minimum konuşma süresini ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu değer cep telefonunuzun günlük kullanım şartlarına ne kadar dayanabildiğini daha gerçekçi bir şekilde ortaya koyar.

İlerleyen bölümlerde hangi cep telefonunun en uzun süre dayandığını size anlamaya çalışacağız. Testimizde "yeni" olarak tanımlayabileceğimiz SGH-G600 ve SGH-G800 gibi Samsung cep telefonları da var. Apple'ın iPhone'u 13. sıraya yerleşti, Nokia E51 ise 16. sıraya… Her akıllı telefon bu kadar fit değil: Nokia'nın ince, kapaklı cep telefonu ancak sondan bir önceki sırada yer alabildi.

Batarya bakımı

Satın alma tavsiyelerimizi ilk beş cihazı da içeren, aşağıda göreceğiniz tablomuzdan öğrenebilirsiniz. Güç kaynaklarınıza nasıl bakım yapmanız gerektiği de yazımızın ilerleyen kısmında sizleri bekliyor.

Uzun ömürlü bir batarya için 10 püf noktası

Bugünlerde kullanılan Lithium bataryalar önceden kullanılan Nikel-Metalhibrit bataryalardan çok daha dayanıklı. Yine de batarya ancak iyi bir bakım ile daha fazla dayanabilen bir cep telefonu parçası. Birkaç püf noktası ile günlük batarya kullanım sürenizi uzatabilirsiniz.

Özenle saklayın: Eğer bir Lithium bataryayı uzun süre kullanmayıp saklayacaksanız yarı boş hale getirin ve 15-18 derece sıcaklıkta saklayın. Bu bataryayı korur. Tekrar kullanmadan önce bataryayı tamamen şarj edin.

Cep telefonunun kendini rahat hissettiği sıcaklık: Cep telefonunuzu yüksek sıcaklıklardan koruyun. Mesela asla yaz aylarında araba içinde bırakmayın. Bu yerlerde sıcaklık 60 derecenin üzerine çıkabilir. Ayrıca doğrudan güneş ışığı da bataryaya zarar verir.

Orijinal şarj aletleri: Bataryanın hassas olan elektroniğine zarar vermemek için sadece orijinal şarj kitleri kullanın.

Ekran ışığını devre dışı bırakın: Gün ışığında mümkün mertebe ekran aydınlatmasını kapatın. Artık birçok cep telefonu ekran aydınlatmasını ayarlama imkânı sunuyor. Ne kadar azaltırsanız o kadar tasarruf etmiş olursunuz ve böylece batarya süreniz artmış olur.

Titreşimi devre dışı bırakın: Titreşim cidden tam bir enerji canavarı: Sadece gerçekten gerekli olduğu anlarda kullanın.

Oyundan tasarruf yapın: Oyunlar da büyük miktarda enerji kaybına sebep olur. Ya tamamen bundan vazgeçin ya da tuş sesleri, titreşim veya aydınlatmayı kapatın.

Telefon ederken tasarruf: Telefon görüşmesi yaparken cihazın arkasında bulunan entegre antene dokunmaktan veya el ile üzerini kapatmaktan kaçının. Bu durum sinyal kalitesini düşürür ve cep telefonunuz sinyal kalitesini korumak için daha güçlü gönderim yapmaya başlar. Sonuç olarak enerji tüketimi artmış olur.

Dış anten: Eğer araba içinde çok fazla görüşme yapıyorsanız bir dış anten faydalı olacaktır. Karoser, cep telefonunuzu koruyacaktır ve böylece telefonunuz daha yüksek seviyede sinyal göndermek zorunda kalmayacaktır. Sonuç: Daha az güç tüketimi. Bu aksesuar sayesinde bağlantı dışarıya doğru güçlenmiş olur, gönderim performansı düşse de kural olarak alım daha iyi gerçekleşir.

Kullanmıyorsanız kapatın: Eğer cep telefonunuzu uzun bir süre kullanmayacaksanız cihazı kapatmak işinize yarayacaktır.

 

Haber 7



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,298 µs