zehirlenme korkusu sardı! | " /> zehirlenme korkusu sardı! | "/>

En Sıcak Konular

PKK'yı zehirlenme korkusu sardı!

18 Şubat 2008 10:35 tsi
PKK'yı zehirlenme korkusu sardı! Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarından sonra dağılma sürecine giren PKK’da Murat Karayılan ve Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin arasında baş gösteren liderlik kavgasında, tarafların birbirlerini zehirlemeye başladığı ileri sürüldü.

Geçtiğimiz günlerde örgütün karargah sorumlusu Suriye asıllı Dr. Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’in, Kandil Dağı’nda Murat Karayılan’ı yemeğine zehir koyarak ortadan kaldırmaya çalıştığının ortaya çıkması, dağda neler yaşandığını gözler önüne serdi.

Örgütün sözde lideri Karayılan’ın yemeğe geç kaldığı için ölmekten kurtulduğu, olayda 6 PKK’lı zehirlenerek 4 PKK’lı da kurşuna dizilerek öldürülmüştü.

Örgüt içerisinde, bu olayın öncesinde de taraflar arasında zehirlenme korkusu yaşandığı ortaya çıktığı. TSK’nın operasyonları sonrası büyük panik yaşayan ve dağılma sürecine giren terör örgütünden, kaçan bir militanın verdiği ifade, örgüt içerisinde yaşanan bu zehirlenme korkusunu gözler önüne serdi.

Vatan’da yer alan habere göre, Kandil dağında eğitim gören ve 2007 sonlarında eylem yapmak için İstanbul’a gelip polise teslim olan bir militan, örgütteki korkuya ilişkin ilginç bilgiler verdi.

İstanbul Üniversitesi’nden mezun olduğu belirtilen ve ismi güvenlik gerekçesiyle saklanan militan polise şunları anlattı: “Bir gün ana karargah komutanı olan Suriye uyruklu Bahoz Erdal’a çay götürdüm. Bu jestim karşılığında memnun olacağını düşünürken bana, ’Senden çay istemedim. Bunu neden getirdin?’ diye sordu. Ben de ’Siz benim komutanımsınız. Size jest yapmak istedim’ şeklinde karşılık verdim. Bu sefer sinirli bir şekilde ’O halde bu çayı önce karıştır. Daha sonra sen bir yudum iç. Ondan sonra ben içerim’ dedi. Ben de dediklerini yaptım. Ama bu olay beni çok üzdü. Sonra örgütün Osman Öcalan’ı aynı yöntemle zehirlemek istediğini öğrendim.”



Bu haber 267 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,671 µs