En Sıcak Konular

Öcalan'dan DTP'ye başörtüsü uyarısı!

18 Şubat 2008 10:04 tsi
Bölücübaşı Öcalan, tutuklu bulunduğu İmralı cezaevinden avukatları aracılığıyla açıklamalar yapmaya devam ediyor. Avutları aracılığıya açıklamalar yapan bölücübaşı Öcalan Amerika'nın Türkiye politikalarını eleştirdi.

Öcalan, 'Amerika çok kötü oynuyor. Amerika'nın Türkiye'nin yararına hareket ettiği söylemi büyük safsatadır. Amerika politikalarının neticeleri ortadadır, her yerde kan akıyor, birbirlerini boğazlıyorlar' dedi.

'ABD Türkiye'yi düşünmüyor'

'Amerika politikalarının neticeleri ortadadır' diyen Öcalan, "Benim susmamı istiyorlar, ben susmayacağım. Bunları görüyorum ve her zaman konuşmaya devam edeceğim. Aslında bu planlar, İngiltere'nin planlarıdır. İngiltere'nin politikaları daha derindir. Amerika gerçekte Türkiye'ye yardım etmiyor. Türkiye'yi iki kutup olarak bir yere bağlamışlar. CHP-Baykal sonuna kadar İsrail'e bağlıdır, AKP de Suudilere bağlıdır. İngiltere, bunları çoktan hazırlamış." diye konuştu.

Kemalizme objektif bakıyormuş

Öcalan, Kemalizm konusunda ise şunları söyledi: "Ben Kemalizm'i bir olgu olarak ele alıyorum. Kemalizm'e objektif bakıyorum. Yani bilimsel olarak inceliyorum ve 'Atatürk şöyle şöyle yapmıştır' diye belirtiyorum. Tarihi perspektiften bakıyorum. Dolayısıyla katıldığım ve katılmadığım, ağır eleştirdiğim yanları var. Etkilenme değil. Kemalizm'le ilgili bilimsel gerçeklikler var, örtüştüğümüz ve örtüşmediğimiz yönler var. Atatürk o zaman bilimi esas almış, o zamanın hâkim bilim anlayışı da pozitivizmdi. O zaman onların çoğu da pozitivistti. Yalçın Küçük de bu konuları yazmış ama her şeyi birbirine karıştırmış. İngiltere 1922'den beri Türkiye'yi kontrolü altına almıştır."

DTP'liere 'Türban tartışmasından uzak durun' uyarısı

Gündemdeki türban tartışmalarına da değinen bölücübaşı, sözlerini şöyle tamamladı: "Kürtler laik-türban çatışmasından uzak durmaya çalışmalı, sahte tarikatlardan da sahte laikçilerden de uzak durmalıdırlar. Halkımıza sesleniyorum; her türlü örgütlü dini yapılardan uzak durmalıdırlar, hiçbir şekilde ilişkilenmemelidirler, seçimlerde de bunlara oy vermemelidirler. İslamiyet barış dinidir. Camiye gittikleri zaman müftüye, 'müftü bey, bugün hutbende demokrasi ve barış için ne diyorsunuz?' diye sorabilmelidirler, birileri çıkıp bunu dile getirebilmelidir. Çünkü camiler, Hz. Muhammed döneminde toplumun siyasal-sosyal sorunlarının çözüm yeriydi."

VATAN

 



Bu haber 404 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,832 µs