En Sıcak Konular

DTP'li milletvekiline polis copu...

18 Şubat 2008 09:50 tsi
Terörist Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle yapılan protesto gösterileri dün de Batman'da devam etti. Çeşitli semtlerde toplanan gruplara güvenlik güçleri müdahale etti.

Olaylar sırasında Batman Belediye Başkanı DTP'li Hüseyin Kalkan ve bazı belde belediye başkanlarıyla parti binasında bulunan DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, emniyet yetkililerince göstericileri dağılmaya ikna etmek için kendisinden yardım istendiğini, dışarı çıkınca göstericilere müdahale eden polislerce dövüldüğünü öne sürdü.

Yıldız olayı şöyle anlattı:
"Belediye başkanları ve parti yöneticileriyle birlikte parti binasında gelişmeleri izliyorduk. Güvenlik Şube Müdürü gelerek, göstericilerin dağılmaması halinde zor kullanacaklarını, bizim onlarla konuşarak dağılmalarını sağlamamızı istedi. Biz de partiye 100 metre mesafedeki Gülistan Caddesi üzerinde toplanan kitleye doğru yürümeye başladık. Biz yoldayken saldırdılar. Kitle dağıtıldıktan sonra polisler bize yöneldi. Milletvekili ve belediye başkanları olduğumuzu söylememize rağmen bizi coplarla dövdüler."

Kalkan'ın kafasına çok sayıda darbe aldığını belirten Yıldız, "Benim de kafama peş peşe coplar inmeye başladı. Parmağım zedelendi. Beni tanıdıkları halde feci şekilde dövdüler. Olaya karışan polisler hakkında davacıyız" dedi. Yıldız, bilinçli olarak dövüldüklerini iddia ederek "Birkaç gün önce 'Batman Valisini 'AKP valisi olmak'la suçlayan açıklamamız nedeniyle hedef seçildik" diye konuştu.

Coplama sırasında elinden darbe alan Yıldız ile başına darbe alan Kalkan, hastaneye giderek ayakta tedavi gördü. Kalkan'a, '4 gün iş göremez' raporu verilirken, Yıldız rapor almadı. Vali Recep Kızılçık, Yıldız'ı arayarak olaydan üzüntü duyduğunu ve gereken işlemin yapılacağını söyledi.
Bu arada, Batman'da önceki gün yapılan izinsiz gösterinin ardından gözaltına alınan 18 kişiden 16'sı tutuklandı.

Milliyet

 



Bu haber 301 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,704 µs