En Sıcak Konular

Bu illerde okullar tatil!

17 Şubat 2008 15:48 tsi
Bu illerde okullar tatil! Kar yağışı tüm yurdu sardı. Artan yağışın yolları kapaması ve aşırı soğuklar nedeniyle bazı illerde ilk ve orta öğretim okulları valilik kararıyla tatil edildi. 18 Şubat 2008 tarihinde okulların tatil edildiği iller listesi için tıklayın...

Çorum'da aralıksız devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süre ile tatil edildi. Konuya ilişkin Çorum Valiliği bir basın açıklaması yayımladı.

Açıklamada 'Çorum'da devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolların kapanması sonucu ulaşımın sağlıklı bir şekilde sağlanamaması nedeniyle ilimiz merkezi ve merkeze bağlı Yatılı İlköğretim Okullarının yatılı öğrencileri, ilimiz merkezindeki taşıma merkezi olan ilköğretim okulları ile Merkeze bağlı belde ve köylerimizdeki ilköğretim ve birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okullarımızda 18 Şubat 2008 pazartesi günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesine karar verilmitir' denildi.

KOCAELİ'NDE OKULLAR 1 GÜN TATİL

Kocaeli'de kar yağışı sebebiyle okullar bir gün tatil edildi. Kentteki bağlı tüm köylerin yolları ise kapandı.

Geceden itibaren zaman zaman tipi şeklinde yağan kar sabahın ilk ışıkları ile etkisini arttırdı. Kocaeli'ye bağlı 245 köy yolunun tamamın yollarının kapalı olduğu öğrenilirken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yolları 50 makina 30 tuzlama araçı ile açmaya çalışıyor. Kar yağışının etkisini yitirmemesi nedeniyle açılan yollar tekar tekrar kapanıyor. Şehir merkezinde ise Körfez, Derince, Karamürsel ve Gölcük ilçeleri ile ulaşım sağlanırken Gündoğdu mahallesinde bulunan kalıcı konutlar ve Kocaeli Üniversitesi ile ulaşım zaman zaman sağlanamıyor. D 100 ve TEM Otoluyolu Karayolları ekipleri tarafından sürekli trafiğe açık tutulurken hafta sonu olması dolayısıyla trafikte seyreden araç sayısı oldukça az. Kar özellikle tarihi çınar ağaçlarının bulunduğu Demiryolunda eşşiz bir görüntü oluştururken yolda kar nedeniyle devrilen ağaçlar trafiği olumsuz etkiliyor. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen karın tadını çıkartan vatandaşlar doyasıya kartopu oynadı.

Kocaeli Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ilköğretim okullarını 1 gün süre ile tatil ettiğini duyurdu.

Konya'da eğitime 1 günlük ara verildi 
 
Kar kalınlığı 40 santimetreyi bulan Konya'da ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitede 1 günlük kar tatili ilan edildi.

Konya'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı, aralıklarla etkisini sürdürüyor. Yoğun kar yağışı, birçok alanda olumsuzluklara neden oldu. Ulaşımın güçlükle devam ettiği Konya'nın merkez ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitede Pazartesi günü eğitime ara verildi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin okullara gitmekte güçlü çekeceği belirtildi. Konya İl Milli Eğitim Müdür Halil Şahin, pazartesi günü öğleden sonra yeniden bir değerlendirme yapılarak, tatilin uzatılıp uzatılmayacağıyla ilgili karar verileceğini söyledi.

Konya'nın diğer ilçelerinde ise hava durumuna göre okulların tatil edilebileceği kaydedildi.

Balıkesir'de okullara kar engeli

Yoğun kar yağışı nedeniyle Balıkesir genelinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Balıkesir Valiliğinden alınan bilgiye göre, kar yağışının yaşamı olumsuz etkilediği Balıkesir ve ilçelerindeki ilköğretim okulları ile liselerde eğitime bir gün ara verildi.
İl merkezi ile bağlı ilçe ve köylerdeki okullarda 19 Şubatta ders başı yapılacağı belirtildi.

Kahramanmaraş'ta okullara kar tatili

Yoğun kar yağışı nedeniyle Kahramanmaraş merkez ve bağlı köylerde eğitime 1 gün, Andırın ilçesinde ise 2 gün ara verildi.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Kürşat Kırbıyık, yaptığı açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle Kahramanmaraş merkez ve merkeze bağlı köylerde eğitime 1 gün ara verildiğini belirtti.
Andırın ilçesinde ise yağış nedeniyle eğitime 2 gün ara verildiğini ifade eden Kırbıyık, diğer ilçelerdeki durumu daha sonra değerlendireceklerini kaydetti.

Haber7 & AA



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs