En Sıcak Konular

Danıştay davasına Ergenekon incelemesi!

17 Şubat 2008 11:53 tsi
Danıştay davasına Ergenekon incelemesi! Savcı, avukat aracılığıyla “Ümraniye çetesi ile ilgili şok açıklama yapacağım” diye mesajlar vermesine rağmen duruşmada susan Danıştay sanığı Osman Yıldırım'ın medyaya yansıyan sözlerini inceliyor.

Danıştay davası sanıklarından Osman Yıldırım'ın, Danıştay davası sanıklarından Süleyman Esen'in avukatı Mehmet Ener aracılığıyla Ergenekon, Jitem, Hablemitoğlu cinayeti ve Veli Küçük hakkındaki açıklamaları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca mercek altına alındı. Gazetelerde yer alan iddiaların doğruluğunu araştırmaya başlayan Başsavcılık gerekirse cezaevinde bulunan Yıldırım'ın ifadesine ve gazetecilerin bilgisine başvuracak. Avukat Mehmet Ener, Yıldırım'la cezaevinde yaptığı görüşme hakkında şu bilgileri verdi: “6 Şubat'ta müvekkilim ile görüşmek için cezaevine gittim. Bu sırada Osman Yıldırım'la da görüştüm. Yıldırım bana vekalet vermek istediğini müvekkiline bildirmişti. Görüşme esnasında Yıldırım, suikastın perde arkasını açıklayacağını söyledi. Anlattığı şeylerle adeta şok oldum. Verdiği bilgiler Ümraniye soruşturmasıyla ilgiliydi. Çarpıcı şeyler anlattı. Bunları yazılı halde savcıya bildirmesini söyledim ve o da kabul etti.”

SAVCIYA BİLGİ VERDİM

Ener, görüşmeyi ve itirafları 8 Şubat'ta Başsavcı vekili Hamza Keleş'le paylaştığını belirterek, “Makamında görüştüğüm Hamza Bey bana Osman Yıldırım'ın bildiklerini yazılı halde kendilerine iletmesi halinde gereğini yapacaklarını ifade etti. Hatta Yıldırım'ın böyle bir itirafta bulunmasından dolayı memnun olacakların belirtti” dedi.


Tanıklar neden dinlenmedi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Danıştay davasında karar açıklandıktan sonra Atatürk ve mahkeme başkanı Orhan Karadeniz'e hakaret eden Osman Yıldırım hakkında dava açacak. Yıldırım, “Getirdiğim tanıkları neden dinlemediniz” diyerek bağırmış, hakaret etmişti. Mahkeme başkanının suç duyurusu üzerine başsavcılığın, Yıldırım hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmaya hazırlandığı öğrenildi.

yenişafak



Bu haber 344 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,539 µs