En Sıcak Konular

Elçilerden Gül'e protesto!

17 Şubat 2008 11:23 tsi
Elçilerden Gül'e protesto!
Emekli büyükelçilere Köşk’te bir törenle plaket vermek isteyen Cumhurbaşkanı Gül, davetli 70 elçinin yarısının gelmeyeceğini bildirmesi üzerine töreni erteletti. Büyükelçilerin bir kısmı kendilerine haksızlık yapıldığı, bir kısmı da Gül’ün Cum

YAKIN dönemde emekli olan büyükelçileri Çankaya Köşkü’nde, Türkiye Cumhuriyeti’ne yaptıkları hizmetlerden dolayı bir plaketle ödüllendirmek isteyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, davetli elçilerin yarısının protestosu ile karşılaştı. Bu protesto üzerine 22 Şubat için planlanan tören, mayıs ayına ertelenmek zorunda kaldı.

Hürriyet’in edindiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, yakın kurmaylarına tören için hazırlıklara başlanması talimatı verdi. Gül’ün programı da dikkate alınarak, tören için uygun tarih olarak 22 Şubat belirlendi. Bu törenin ardından Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile Müsteşar Ertuğrul Apakan’ın da emekli büyükelçileri yemekte ağırlaması öngörüldü.

ÜÇ AYRI GÖRÜŞ

Köşk tarihi belirledikten sonra, davetiyeleri hazırlamak için Dışişleri’nden listesini aldığı emekli büyükelçileri telefonla arayarak törenden haberdar etmeye başladı. Ancak aranan 70 emekli büyükelçiden bir bölümü, "Başında kim olursa olsun, devletin en üst makamının davetine icabet edilir" anlayışından hereket ederek, böyle bir törene katılacağını bildirdi. Ancak bir grup, Dışişleri’nde görev yaptıkları sürede gerek atamalarında, gerekse başka alanlarda kendilerine haksızlık yapıldığını vurgulayarak, bu törene katılmayacaklarını bildirdi. Bir başka grup ise hem Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilme süreci, hem de Gül’ün Cumhurbaşkanı olmasını içine sindiremediğini belirterek, kendisinden plaket almayacağını iletti.

ZORUNLU ERTELEME

Bunun üzerine Köşk, 22 Şubat tarihli davetiye basımından vazgeçti. Geleceklerini belirten büyükelçiler için törenin mayısta yapılması planlandı. Kesin tarihin de daha sonradan belirlenmesi kararlaştırıldı. Törenin Cumhurbaşkanlığı yerine Dışişleri Bakanlığı’nda yapılması üzerinde de duruluyor.

FARKLI GÖRÜŞ

Gül’ün davetli listesinde yer alan Washington eski Büyükelçisi Faruk Loğoğlu, "Devletin en üst makamından gelen davete icabet edilmesi gerekir" dedi. Dışişleri’nden ayrılan Deniz Bölükbaşı da, kendisine davetin geldiğini belirterek, "Köşk’ün davetlerine gidiyorum. Ancak o tarihte Türkiye’de olmayacağım" dedi.

CHP: BİREYSEL KARAR

Dışişleri eski müsteşarlarından CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen de, "Köşk’e çıkmayan eski mesai arkadaşlarımın bireysel kararıdır. Herkesin saygı göstermesi gerekir" dedi.

Hürriyet
 

 



Bu haber 442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,875 µs