En Sıcak Konular

''Paşa'nın cezası müebbet!''

17 Şubat 2008 10:02 tsi
''Paşa'nın cezası müebbet!'' Atatürkçü Düşünce Derneği'nce düzenlenen "Hukuk ve Siyaset Okulu"nda Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Sekreteri Birol Başaran'ın 'hukuk dışına çıkmak gerektiği'ni açık açık dile getirmesi ve 'yakın gelecekte çıkacak kriz'e kadar darbe i

ADD'nin panelinde ‘darbe’ çağrısı yapılmasının suç olduğunu belirten emekli Hakim Albay Kardaş 'Darbeye teşebbüs, ağırlaştırılmış müebbet hapsi gerektirir' dedi.

Emekli Hakim Albay Ümit Kardaş, kanunun suç olarak gösterdiği bir durumun açık açık övüldüğünü belirterek "Savcıların hareket geçmesi lazım. Darbe kışkırtıcılığı yapmak suçtur ama Türkiye'de darbeye teşebbüs edenler yargılanmadığı için bunları biz yaşarız" dedi.

HESABI SORULAMADI

Kardaş, darbeye teşebbüs edilmesine rağmen harekete geçmeyen savcıların görevini ihmal etmiş sayılacağına işaret etti. Van Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın görevini yaptığı halde görevden uzaklaştırıldığını hatırlatan Kardaş, "O savcı görevini yapmıştı. Hükümet kendisine yönelik bir darbenin hesabını soramadı. Hükümetin bu noktada siyasi iradesini koyması gerekir. Şemdinli'de de iradesini koysaydı yine bunlarla karşılaşmayacaktı. 2003-2004 darbe teşebbüsleri ortaya çıktı yine koyamıyor. Askeri bürokrasiyle darbecileri tavsiye edecek operasyonları yapamıyor. Uzlaşma yolunu seçiyor. Uzlaşarak yapmaya çalışıyor, uzlaşarak götürmeye çalışıyor" diye konuştu.

HAREKETE GEÇMELİ

Avukat Kezban Hatemi de idam cezasının kaldırılması nedeniyle darbeye teşebbüsün cezasının verilebilecek en üst ceza olan müebbet hapis olduğunu söyledi. "Kim söylerse söylesin, darbeye teşvik etmek, hukuk dışına çıkılmasını istemek anayasal suçtur" diyen Hatemi, şunları kaydetti: "Bir süredir darbe, hukuk dışına çıkmak gibi düşünceler dillendiriliyor. Savcıların bu konuda derhal harekete geçmesi gerekir." Darbe çağrılarını akıl dışı bir durum olarak niteleyen BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ise “Bunlar kelaynaklar gibi, nesilleri tükenmek üzere" dedi.

HUKUKUN GEREĞİ NEYSE O YAPILIR

Nihat Ergün n Nihat Ergün (AK Parti Grup Başkanvekili, Kocaeli Milletvekili): Hukuk dışına çıkar mı insanlar, çıkabilir. Çıkarlarsa hukuk gereğini yapar. Hukuk dışına çıkana gereğini yapacak mekanizmalar var Türkiye'de.

BU ÖZLEM ARTIK KABAK TADI VERDi

Selami Uzun n Selami Uzun (AK Parti Sivas Milletvekili): Bu tür özlemler artık kabak tadı verdi. Türkiye, bir daha bu tür özlemlere geri dönmeyecek. Özledikleri hayal ettikleri o dönemlere dönmeyecek.

SÖYLEMEK BiLE ÇOK SAKINCALI

Hüsrev Kutlu n Hüsrev Kutlu (TBMM idare Amiri, Adıyaman Milletvekili): Hiçbir hadise, oluşum ve şart hukuk dışına çıkmayı gerektirmez. Hukuk dışına çıkmayı söylemek bile sakıncalıdır. Herkes, hukuk inancını tekrar gözden geçirmelidir.

SİSTEME YÖNELİK BİR TALEP

Ayhan Sefer Üstün (AK Parti Sakarya Milletvekili): Bu mevcut sistemi ortadan kaldırmaya yönelik bir talep. Onun için savcıların duruma el koyması gerekmektedir.

bugün



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,199 µs