En Sıcak Konular

Kandil'de Bizans katliamı!

17 Şubat 2008 09:13 tsi
Kandil'de Bizans katliamı!
Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği hava operasyonlarında büyük kayba uğrayan terör örgütü PKK'nın elebaşları arasında bir süredir devam eden liderlik mücadelesi Kandil'de hesaplaşmaya dönüştü.

Murat Karayılan ve Fehman Hüseyin arasındaki liderlik çatışması hesaplaşmaya dönüştü. Karayılan, Kandil'de kendisine zehirli yemekle tuzak kuran Fehman'a bağlı 4 teröristi kurşuna dizdirdi. Yemeği yiyen 6 terörist de öldü.


Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği hava operasyonlarında büyük kayba uğrayan terör örgütü PKK'nın elebaşları arasında bir süredir devam eden liderlik mücadelesi Kandil'de hesaplaşmaya dönüştü. Suriye uyruklu Doktor Bahoz kod adlı Fehman Hüseyin, örgütün üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan'a zehirli yemekle tuzak kurdu. Bir toplantı nedeniyle yemeğe geç gelen Karayılan, şüphelendiği Suriye uyruklu 4 teröristi kurşuna dizdirdi. Yemeği yiyen 6 teröristin de öldüğü öğrenildi.

KARAYILAN'IN SAĞ KOLU DA ÖLDÜ

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, geçen hafta Kandil Dağı'nda Murat Karayılan ve yandaşlarının yemeğine zehir katıldı. Karayılan, toplantı nedeniyle yemeğe gecikirken, yemekten yiyen ve Karayılan'ın "sağ kolu" olarak bilinen "Haki-Amed" kod adlı Vedat Yoldaş'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi zehirlenerek öldü. Olayın ardından Murat Karayılan yemeğin hazırlanmasında yer alan Suriye uyruklu 'Şıla', 'Zinar', 'Dilan' ve 'Rojhat' adlı 4 teröristin öldürülmesine karar verdi. Teröristler kurşuna dizildi.

TÜRK-SURİYELİ ÇATIŞMASI

Kurşuna dizilen kişilerin 'Dr. Bahoz Erdal' kod adlı örgütün Suriye uyruklu tek yöneticisi Fehman Hüseyin'e bağlı olarak faaliyet gösterdikleri kaydedildi. Söz konusu olayın örgütteki liderlik çekişmesinin yansımaları olduğunu belirten yetkililer, kurşuna dizilenlerin Suriye uyruklu olması nedeniyle olayın örgüt içinde 'Türkiye uyruklu Kürt-Suriye uyruklu Kürt' çatışması olarak algılandığını söylediler.


Osman Öcalan da zehirlenmişti

Öcalan'ın yakalanarak hapse konmasından sonra örgüt içinde başlayan liderlik çekişmesinde birçok suikast girişimleri oldu. Emniyet kaynakları Ocak ayında Khunera Kampı'nda Murat Karayılan'a yakınlığıyla bilinen örgütün sözde yöneticilerinden 'Fuat' kod adlı Ali Haydar Kaytan'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi zehirlenmek istendiğini, ancak başarılı olunamadığını hatırlattılar. Terör örgütünden ayrılarak Yurtsever Demokrat Parti kuran Osman Öcalan da zehirlenerek öldürülmek istenmişti. Karayılan'a yakınlığıyla bilinen "Hozat" kod adlı Muharrem Ay'ın kahvesine koyduğu bir maddeyle zehirlenen Öcalan, Erbil'deki bir hastanede tedavi görmüştü.

yenişafak



Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,169 µs