En Sıcak Konular

İstanbul tipi ve fırtına esaretine girdi

17 Şubat 2008 09:09 tsi
Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, en çok İstanbul'u etkiledi. Akşamdan itibaren tipiye dönüşen karın kalınlığı 20 santimetreyi aştı. Ulaşım güçlükle yapılıyor.

Türkiye kışa esareti altına girdi. Ukrayna üzerinden gelen yağışlı ve soğuk hava, kuzey kesimlerinden başlamak üzere tüm yurdu etkisi altına aldı.

Hava sıcaklıkları 8-10 derece birden düştü. Mevsim ortalamısının altına düşen ısı, eksi derecelerde seyretti. Kuzeyden esen şiddetli fırtına ile birleşen soğuk hava, soğuğun daha etkili olmasına neden oldu.

Kar yağışı nedeniyle, özellikle zincir takmayı ihmal eden sürücülerin kullandığı araçlar trafikte ilerlemekte zorlandı. Kayan ve yolda kalan araçların yardımına vatandaşlar koştu. Bu arada birçok vatandaş da karın keyfini çıkarmak için sokağa akın etti. Gecenin lerleyen saatleri olmasına rağmen kar topu oynayarak eğlenenlerin bulunması dikkat çekti.
İstanbul'un genelinde etkili olan kar yağışı gece daha da şiddetlendi. Kar yağışının zaman zaman tipiye dönüştüğü görüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait tuz araçları aralıksız çalışmasına rağmen, bir çok araç yolda kaldı.

Aşırı soğuk ve yoğun yağış nedeniyle yolların karla kapanması, araçların ilerlemekte zorlanmasına sebep oldu. Zincirsiz araçlar yokuşlarda zor anlar yaşadı. Araçları kayan sürücülerin yardımına vatandaşlar koştu. Yolda kalan araçlar itilerek kurtarıldı.

Bu arada, İstanbul'un beyaza bürünmesini fırsat bilen vatandaşlar, gecenin geç saatlerinde sokağa dökülerek karın keyfini çıkardı. Soğuğa aldırış etmeden kar topu oynayarak eğlenenlerin arasında turistler vardı. Bir grup genç turist Sultanahmet'in beyaza bürünen meydanında kar topu oynayarak vakit geçirdi.

BÖLGELERE GÖRE HAVA

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Pazar günü ve önümüzdeki günlerde havanın şöyle olması bekleniyor.

Marmara Bölgesi
Cumartesi günü bölgede başlayan kar yağışı Pazar günü etkisin daha da artıracak. Pazartesi günü ise bölgenin doğusu kar yağışlı olacak.
İstanbul


İç Anadolu Bölgesi
Pazar günü bölge geneli, Pazartesi günü bölgenin doğusu kar yağışlı geçecek. Kar yağışı Pazar günü doğusunda etkili olacak. Poyraz  bölgenin batısında fırtına şeklinde esecek.

Ankara


Ege Bölgesi
Pazar yağışlı, Pazartesi parçalı bulutlu geçecek. Yağışlar güney Ege kıyılarında yağmur diğer kesimlerde kar şeklinde olacak. Poyraz Pazar günü fırtına şeklinde esecek.

İzmir


Akdeniz Bölgesi
Pazar bölge geneli, Pazartesi doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar bölgenin kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Yağışlar Pazar günü bölgenin doğusunda etkili olacak.

Adana


Antalya


Karadeniz Bölgesi
Pazar ve Pazartesi günü kar yağışlı yağışlı geçecek. Kar yağışı Pazar günü etkili olacak. Poyraz Pazar günü bölgenin batısında fırtına şeklinde esecek.

Trabzon


Samsun


Doğu Anadolu bölgesi:
Cumartesi başlayan kar yağışı pazar günü de etkili bir şekilde sürecek... Kar yağışı yeni hafta da devam edecek.

Erzurum

Güneydoğu Anadolu
Pazar günü etkisini artıracak olan kar yağışı, Pazartesi günü de sürecek...

Diyarbakır


Haber 7 / Cihan
 



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,593 µs