En Sıcak Konular

Üsteğmen neden intihar etti?

16 Şubat 2008 21:51 tsi
Üsteğmen neden intihar etti? Muğla'nın Milas ilçesinde salı günü başından vurulmuş olarak bulunan ve intihar ettiği öne sürülen Jandarma Üsteğmen Mehmet Atar'ın ölümü gizemini koruyor. "Aileme gönderdiğim mektupta her şeyi yazdım" diye not bırakan Atar'ın mektubuna Milas Savcılı

Milas'ta intihar ettiği iddia edilen Jandarma Üsteğmen Mehmet Atar'ın ölmeden önce ailesine gönderdiği mektup incelemeye alındı.

Muğla'nın Milas ilçesinde salı günü başından vurulmuş olarak bulunan ve intihar ettiği öne sürülen Jandarma Üsteğmen Mehmet Atar'ın ölümü gizemini koruyor. "Aileme gönderdiğim mektupta her şeyi yazdım" diye not bırakan Atar'ın mektubuna Milas Savcılığı, mektuba aileye verilmeden el koydu. Edinilen bilgiye göre, Milas Merkez Komutanlığı da savcılık izniyle mektubu inceledi.

Milas Cumhuriyet Savcılığı "Salı günü intihar eden Mehmet Atar'ın ailesine gönderdiği mektup savcılığımızca inceleniyor. Tahkikat ve inceleme sürüyor. İncelemeler bitmeden konuyla ilgili bir açıklama yapmayız" dedi.

Atar'a yapılan otopsi ve silahın balistik incelemesine ilişkin sonuçlar ise henüz açıklanmadı. Mektuba el konduğu için üsteğmenin ailesi de mektupta ne yazdığını henüz öğrenemedi.

Baba İbrahim Atar, oğlunun çok başarılı bir asker olduğunu, intihar etmesini gerektirecek bir neden bulunmadığını belirterek şunları söyledi:

"Oğlum yıllardır vatanı için her şeyi yapmaya çalışan biriydi. Ne zaman görüşsek, bana hep bunları anlatırdı. Bir taraftan da PKK ve onun mali ekonomik ilişkilerini konu alan bir tez hazırlıyordu. Bunların ileride kurmay olabilmek için yüksek lisans yapmaları gerekiyor. Bu tezi de onun için hazırlıyormuş. Daha önce konuştuğumuzda tezin gayet başarılı olduğunu söylemişti.

Hala neden öldüğünü bilmiyoruz. Soruşturma devam ediyor. Bize ilk söylenen intihar etmiş. Ama bu konuda resmi olarak herhangi bir şey iletilmedi. Otopsi ve balistik inceleme sonuçlarını bekliyoruz" Baba Atar, oğlunun kendilerine yolladığı mektubun içeriği hakkında ise bir yorum yapamayacağını söyledi.

Anne Hatice Atar da oğlunun intihar ettiğine inanamadığını vurguladı. "Hala onun öldüğüne inanmak istemiyorum. İçim yanıyor." diye ağlayan anne Atar "Çok başarılı bir askerdi. Ölmeden iki gün önce telefonda konuştuk. Çok neşeliydi. Sabah onu evde beraber kahvaltıya beklerken, ölüm haberi geldi. İnsanlar diyor ki 'Güneydoğu'da görev yaptığı sırada çok yıprandı. Ve bu süreç onu çok olumsuz etkiledi ve onun için intihar etti' Ben bunun için intihar ettiğine inanmıyorum" diye konuştu.

 

taraf



Bu haber 4,327 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,553 µs