En Sıcak Konular

Hakkari'de gerginlik devam ediyor

16 Şubat 2008 19:49 tsi
Hakkari'de çarşı merkezinde polise saldıran PKK yandaşları, sokak aralarında da çatıdan polise taş attı. Terörist başı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının 9. yıldönümünde kepenk kapatırmaya çalışan gruplarla polis arasında çıkan çatışmalar 2. gün de devam

Bağımsız Milletvekili Hamit Geylani ve Demokratik Toplum Partisi (DTP) Parti Meclisi üyeleri, olaylarla ilgili inceleme yapmak üzere Hakkari'ye geldi.

Sabah saatlerinden itibaren gergin bekleyişin yaşandığı Hakkari'de akşam saatlerinde gerginlik iyice arttı. 15 Şubat'ta çıkan olaylarda hasar gören iş yerleri tamir edildi. Belediyede meydana gelen olaylardan dolayı belediye binası güvenlik kordonu ile çevrildi.

Bağımsız Milletvekili Hamit Geylani ve DTP Meclis üyelerinden bazıları da inceleme yapmak üzere Hakkari'ye geldi. DTP İl Teşkilatı binasında vatandaşlarla görüşen parti yetkilileri, vatandaşların sağduyulu olmasını; olayları demokratik çözümlerle çözmeye çalışmalarını tavsiye etti.

Bu arada, çarşı merkezinde olay çıkma ihtimali üzerine Çevik Kuvvet ekipleri zırhlı araçlarla güvenlik önlemleri aldı. Bir grup terör örgütü yandaşı, çarşı merkezinde slogan atarak ve polise taş atarak attı. Bunun üzerine gençlere gaz bombalarıyla karşılık veren polis, grubu dağıttı.

Dağılan grup, mahalle aralarına girdi. Mahalle aralarında damların üzerinde duran bazı gruplar yine polise taşlı saldırıda bulundu. Olaylardan bıkan bazı vatandaşlar evlerinin pencerelerinden polisle tartıştı.

Öte yandan, belediyede meydana gelen olaylarda oluşan hasarları yerinde görmek için belediyeye gitmek isteyen Milletvekili Geylani ve parti meclisi üyeleri polis engeline takıldı. Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü'yle yolda görüşen Hamit Geylani, çarşıdaki polisin gerginlik oluşturduğunu iddia etti.

Güvenlik Şube Müdürü de polisin vatandaşın güvenliği için burada olduğunu; ancak polisin taşlı saldırılara maruz kaldığını anlattı.

Uzun süre konuşmanın ardından Güvenlik Müdürü, Emniyet Müdürü Cavit Çevik'i telefonla arayarak Milletvekili Geylaniy'le görüşmesini sağladı. Hamit Geylani, Emniyet Müdürü Çevik'ten polisi çarşı merkezinden geri çekmesini istedi.

Geylani ve beraberindekiler, Emniyet Müdürü ile görüşmelerine rağmen belediyeye girmelerine izin verilmedi. Geylani ve parti meclisi üyeleri daha sonra DTP İl binasına gitti.

 

kanal1haber



Bu haber 878 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,820 µs