En Sıcak Konular

Konya sigarayı bırakıyor!

16 Şubat 2008 19:48 tsi
Konya'da çocukların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi düzenlenen sigarayı bırakma yürüyüşüne katıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Sigarayla Savaşanlar Derneği, 'Konya Sigarayı Bırakıyor Yürüyüşü' düzenledi.

Aralarında İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ile kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin de bulunduğu kalabalık grup, Konya Atatürk Stadı önünde başlattıkları yürüyüşlerini, Zafer Meydanı'nda noktaladı.

Ellerinde 'sigarasız toplum istiyoruz', 'Konya sigarayı bırakıyor' 'sigarayı bırakın', 'babam sigarayı bırakıyor' yazılı dövizler taşıyan vatandaşlar, yürüyüş sırasında 'Sigarasız toplum istiyoruz' diye slogan attı.

Yürüyüşün ardından sigara şeklinde kıyafet giymiş bir kişi Zafer Meydanı'nda kurulan kaleye geçti. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, sigara kıyafeti giymiş kişiyi topa tuttu. Daha sonra boya tabancaları ile sigara şeklinde kıyafet giymiş kişiye boya püskürtüldü.

Sigarayla Savaşanlar Derneği Konya Şube Başkanı Zehra Sezer, etkinliklerin ardından yaptığı açıklamada, dernek olarak 14 yıldır sigara ile mücadele ettiklerini vurguladı.

Bu yürüyüşün de mücadelenin bir parçası olduğunu belirten Sezer, tütünün kontrolüne yönelik kanunların çıkarılmasında dernek olarak önemli rol oynadıklarını kaydetti.

''Bu kanunlardaki amaç öncelikle pasif içici durumundaki çocuklarımızı ve sevdiklerimizi korumaktır" Sezer, her yıl binlerce kişinin sigara içmediği halde, aynı havayı soluduğu için sigaraya bağlı nedenlerden öldüğünü söyledi.

 

shaber
 



Bu haber 867 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,533 µs