En Sıcak Konular

Yalçındağ türban hakkında yine eleştirdi

16 Şubat 2008 18:13 tsi
Yalçındağ türban hakkında yine eleştirdi TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, yumuşak bir geçişle çözülebilecek olan türban konusunun, hükümet tarafından siyasi istikrarsızlığa dönüştürüldüğünü söyledi.

Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Isparta Girişimci Sanayici İş Adamları Derneği (IGSİAD) tarafından düzenlenen “KOBİ’lerin finans sorunları ve Basel 2” konulu toplantıya katıldı. Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Isparta Girişimci Sanayici İş Adamları Derneği (IGSİAD) tarafından düzenlenen “KOBİ’lerin finans sorunları ve Basel 2” konulu toplantıya katıldı. TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, burada yaptığı konuşmada, 2002’de olumluya dönen ekonomik tablonun 2007’de bozulduğunu söyledi. 

2008 yılında dünya ekonomisindeki gelişmelerin yakından izlenmesi ve para politikasında istikrarlı bir yaklaşım belirlenmesi gerektiği görüşünü savunduklarını da anlatan TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, kısmen bozulan bütçe disiplinin 2008 yılında yeniden sağlanmasının önemine değindi.

Yalçındağ, Türkiye’nin başarıyı yakalayabilmesi için çalkantısız, istikrarlı bir siyasi ortama sahip olması gerektiğinin, gelişmiş ülkeler ligindeki yerini tereddütlere yer bırakmayacak şekilde, net bir biçimde ortaya koyabilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yalçındağ, şunları kaydetti: “İçinde yaşadığımız günlerin, bu koşulları yerine getirmekten çok uzak bir görünüm sergilediğini düşünüyoruz. Ülke olarak yenilenen meclisten ve yeni kurulan hükümetten beklentimiz, geçmiş dönemin tecrübesiyle reform sürecine hız kazandırması ve toplumumuzu kenetlemesiydi. Oysa bugün itibariyle reform sürecinde ciddi bir atalet, toplumda ise maalesef kutuplaşma görüyoruz. Bugün itibariyle siyasi gündemimizi dalgalandıran konu, özünde üniversite camiasını, öğretim üyeleri ve öğrencileri ilgilendiren bir konudur. Zaman içinde yüksek öğretim kuralları çerçevesinde yumuşak bir geçiş ile halledilebilecek iken, bugün siyasi istikrarsızlık nedeni haline gelmiştir. Konunun iki kısa anayasa maddesi değişikliğine indirgenmesi ve bu şekliyle meclise getirilmesi yanlış bir adım olmuştur. Kaldı ki bu anayasa değişikliklerinin karşı karşıya kalacağı muhtemel hukuki engellerin de iyi hesap edilmediğini açıklıkla görüyoruz. Ayrıca bu konudaki söylemlerin gerginliğe ve tedirginliğe neden olacak şekilde genişlediğine şahit oluyoruz. Adeta süreç kontrolden çıktığı izlemini veriyor. Dolayısıyla bu konunun sadece üniversitelerimizle sınırlı kalmasını sağlayacak, kamu kesimi ve orta öğrenime genişlememesi için mevcut hukuki güvencelerin güçlendirilmesine ihtiyaç olduğu görüşündeyiz.”

Ülkenin içerisinde bulunduğu zor dönemi aşabilmek için doğru gündeme odaklanmak gerektiğini vurgulayan TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, siyasi istikrar ve kararlı liderlikle bunun mümkün olabileceğini savundu.

Yalçındağ, “Duraklamaya uğrattığımız reformları yeniden devreye sokarak, AB sürecini iyi yöneterek kalıcı bir yapısal dönüşüm sağlayabiliriz. Bunun için öncelikle gündemi yerli yerine oturtmak zorundayız. Türkiye dar gündemde ve kutuplaştırıcı siyasetler yüzünden çok zaman kaybetti. Bugün artık kutuplaşma ve gerginlik içine girmek yerine ülkemizin ve tüm bireylerin refahını artıracak ekonomik ve sosyal politikalar çerçevesinde denetlenmekteyiz” dedi.

Toplantının sonunda IGSİAD Başkanı Rifat Özdemir, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’a plaket sundu.

AA



Bu haber 1,011 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,401 µs