En Sıcak Konular

Abdullatif Şener: Öfke sanat değildir

16 Şubat 2008 16:46 tsi
Başbakan Erdoğan'ın bir önceki dönem kabilesindeki çalışma arkadaşı Abdullatif Şener, Erdoğan'ın “Öfke de hitabet sanatıdır” sözlerine katılmadığını söyledi. İşte Şener'in sözleri:

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullatif Şener, Türkiye'de soğuk savaş dönemi siyaset tarzının devam ettiğini söyledi. Mevcut siyasi ortamın kendisine 80 öncesini hatırlattığını ifade eden Şener, "Soğuk savaş döneminde oluşan yapı zararlı olmuştur. Dünyaya daha iyi bakmak için o dönemin kültürünü ortadan kaldırmamız lazım." dedi.
Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) aylık olağan toplantısına katılan Abdullatif Şener, başörtüsü tartışmalarına ilişkin mesajlar verdi.

"Toplumsal kültürün oluşmasında en etkili güç siyasettir." diyen Şener, Türkiye'deki yürütülen siyaset tarzını eleştirdi: "Aldığı zaman eline mikrofonu veya konuşmaya başladığında birilerine veryansın edeceksin. Yerden yere çalacaksın. Demokrasinin gerektirdiği bir eleştiri kültürünün de ötesine geçeceksin. Bunun sonucunda birbirine güvenmeyen birbirlerine karşı tehdit ve tehlike algıları içerisinde bulunan insanlardan oluşan bir toplum çıkar ortaya. Bunu siyasetin tarzı yapıyor. Aslına bakarsanız. Bu tarz bana 80 öncesini hatırlatıyor."

ÖFKE YANLIŞ BİR HİTABET BİÇİMİ

Şener, CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü'nün Başbakan'ın 'öfke bir hitabet sanatıdır' sözlerinin doğru bir yaklaşım olup olmadığını sorması üzerine bunun yanlış bir hitabet biçimi olduğunu söyledi. Şener, şöyle konuştu: "Öfkeli konuşmak bir sanat olmaz. Bir hitabet biçimi olabilir. Bir hitabet tarzı olabilir ama hiçbir zaman bir hitabet sanatı olmaz. Diğer taraftan bu biçim de şık olmaz. Faydalı biçim olmaz. Yanlış bir hitabet biçimi olur. Zararlı bir hitabet biçimi olur."

Eski Başbakan Yardımcısı, Türkiye'deki kutuplaşmalardan rahatsız olduklarını dile getiren işadamlarına da siyasetin tatlı ve güzel sözler sarf etmesi halinde Türkiye'de pek çok şeyin değişebileceğini ifade etti. Kutuplaşmaların önüne geçebilmek için siyasetin düzgün ve nezih yapılarak ülke insanına zarar verilmemesi gerektiğinin altını çizen Şener, "İhtilaflar oluşturmadan yolumuza devam etmek en sağlıklı zemindir. Ama iş böyle gitmiyor. Bütün sorunlar da buradan kaynaklanıyor. Ülkede bazı sorunlar olabilir. Bu sorunların üzerinde kavga etmek doğru değil. Yani siyasetin çalışma biçiminde sorunlar üzerinden kavga etmek, ayrışmalar ortaya çıkarmak yerine sorunları ciddi bir şeklide nasıl çözebiliriz diye arayışların olması gerekir diye düşünüyorum." diye konuştu.

Laikliğin herkesin ortak duyarlılığına hitap eden, ülkenin birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü ifade eden bir kavram olduğuna işaret eden Doç. Dr. Abdullatif Şener, "Ama Türkiye'de böylesine bir kavram bile kavgaya neden oluyor. Demek ki, yaklaşım ve yöntem tarzında bir bozukluk var. Bunun aşılması lazım." ifadelerini kullandı. Şener, vatandaşın topyekun iyiye prim vermesi gerektiğini vurguladı. Toplumda ve insanlarda güzel ve doğru duyguların uyandırılmasını isteyerek "Hep doğru ve güzel ölçülere vurgu yaparsak bu dalga dalga ülkeye yayılır." dedi.

Haber7



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,887 µs