En Sıcak Konular

Türbanlı yazardan Erdoğan'a uyarı

16 Şubat 2008 16:13 tsi
Türbanlı entellektüellerin önde gelen isimlerinden Ayşe Böhürler, AKP'nin Genel Merkez'de 4 saat süren MKYK toplantısında Erdoğan'ı türban konusunda uyardı.

Türban düzenlemesi, Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK'nın dünkü toplantısında da gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre Başbakan Erdoğan, üniversitelere yönelik daha kapsamlı düzenlemelerin anayasa mahkemesi de dahil tüm sürecin tamamlanmasının ardından yapılacağını açıkladı.

Erdoğan, “Türban konusunda sert mesajlar veriyorsunuz'' eleştirisi getiren MKYK üyesi Ayşe Böhürler'e “Muhalefet uzlaşma istemiyor. Onlar sadece kendi dediklerinin olmasını istiyor'' yanıtını verdi.

İspanya'da yaptığı “siyasi simge'' açıklamasını basının ısrarlı soruları üzerine söylediğini belirten Erdoğan, bunun ardından MHP ile birlikte düzenleme arayışına gidildiğini belirtti.
      
Toplantı 4 saat sürdü

Erdoğan başkanlığında dün Genel Merkez'de 4 saat süren basına kapalı toplantıda, üniversitelerde türban serbestliği getiren düzenleme ile sonrasında yaşanan tartışmalar ve AB süreci değerlendirildi.

Toplantıda türbanlı üye Böhürler, Erdoğan'ı sert çıkışlarından dolayı uyardı. Böhürler, "Biraz daha yumuşak üslup kullansanız iyi olacak" dedi.
Erdoğan da Böhürler'e, "Mutabakat diyorlar. Bizim mutabakat anlayışımız ile onların mutabakat anlayışları farklı. Onların mutabakat dedikleri kendilerinin dediğinin olması. Sizi de dün (önceki) akşam televizyonda izledik. Sizi de zor duruma düşürdüler, sıkıştırdılar. Görmüyor musunuz, onların amaçları başka" dedi.
     
Mahkemeyi bekleyeceğiz

Erdoğan türban düzenlemesi sonrası YÖK Kanunu'nun ek 17. maddesi ile ilgili yaşanacak süreci de üyelere anlattı. CHP'nin Anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini belirten Erdoğan, 17. madde sürecinin de bundan sonra başlayacağını dile getirerek şunları söyledi:

"Anayasa Mahkemesi'nin kararını bekleyeceğiz. Sonra da ek 17. madde ile ilgili neler yapılacağını oturup değerlendireceğiz ve bir karar vereceğiz." Türban düzenlemesiyle ilgili manşetlere de tepki gösteren Erdoğan, "Kaos yaratmak istiyorlar" ifadesini kullandı.



Bu haber 845 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,799 µs