En Sıcak Konular

Güçlü kadınlar erkek saati takar!

16 Şubat 2008 14:58 tsi
Güçlü kadınlar erkek saati takar! Okan Bayülgen, 12 ünlü kadını erkek saati ile fotoğraflayıp üzerine bir de sergi açınca ‘güçlü kadınlar erkek saati takar’ tezine katkıda bulundu.

Ünlü şovmen Okan Bayülgen, geçtiğimiz günlerde City’s Nişantaşı alışveriş merkezinde yine ilginç bir sergiye imza attı. 12 ünlü bayanı erkek saati ile fotoğraflayan Bayülgen, “Artık güçlü kadınlar erkek saati takıyor.” diyerek aslında bizlere önemli bir şeyi hatırlattı: Ve nihayetinde pantolon, kravat, süveter, ceket derken erkekler saatlerini de kadınlara kaptırdı. Hatırlarsanız bundan bir süre önce de futbolcuların taktığı pırlantalı kol saatleri medyada çok konuşulmuştu. Galatasaraylı Hakan Şükür ve Fenerbahçeli Volkan Demirel pırlantalı saatlerin ilk alıcıları oldu. Hatta o dönem aldıkları saatin aynısından ünlü futbolcu David Beckham’ın eşi Victoria Beckham’ın da kullandığı kulaklarımıza gelmişti. Bütün bunlardan anlaşıldığı üzere saatte kadın-erkek ayrımı kalmadı. Ünlü modeller ve markalar koleksiyonlarında kadın-erkek ayrımını kaldırmaya başladı. Kadınlar için tasarlanan ince kordonlu, naif işlemeli, boncuklu ve hafif saatler, yerini daha büyük ve kalın kordonlu saatlere bıraktı. Hatta özellikle iş hayatındaki bayanlar gidip erkek reyonlarındaki saatleri alıp o incecik bileklerine geçiriyor. Sektördekiler bu durumu genelde “Kadınlar, güçlü olduklarını erkeklere saatleriyle gösteriyorlar.” diyerek yorumlasa da işin gerçeği biraz daha farklı. Bayanlara erkek modeli ilk kez Pasha’nın sunduğu bir modeldi, ama kadınlar tarafından beğenilince bir akım oluşturdu. Sektördeki birçok firma da bu akımın peşine takıldı.

Gazetemizde de moda yazıları yazan Reyhan Yazıcı’ya göre ortada aslında iyi bir pazarlama stratejisi var. Firmalar erkek-bayan diye ayrım yapmadığı takdirde beğendiği saati hiç tereddütsüz alıp takıyor ve reyonlar unisex halini alıyor. Yazıcı, çeyrek kollu bluzlar revaç gördüğü için kolların açıkta kaldığını ve aksesuarların önem kazandığını vurguluyor. Kolların zincir ve bileziklerle doldurup artık ev hanımı modunda olmak istemeyen iş kadınları daha ciddi görünmek için de erkek saatlerini kullanmak isteyebiliyor. Pierre Cardin Saat’in Genel Müdür Yardımcısı Hülya Çakmak’a göre ise tekstil firmalarının da katılmasıyla sektörde hızlı bir değişim yaşanıyor. Şu anda saatte moda, büyük kadranlı saatler. Dolayısıyla da insanlar büyük saatlere yöneldi.

Hülya Çakmak (Pierre Cardin Saat Genel Müdür Yardımcısı): Saatler, kadranından kayışına kadar büyük bir değişim geçirdi. Bu sene kahverengi kayış ve kahverengi kadranlılar çok satıyor. Kadran ne kadar büyük olursa insanlar da o kadar çok ilgi gösteriyor. Ama bu, kadınlar erkek saati kullanıyor şeklinde anlaşılmamalı. Kadınlar için üretilen büyük kadranlı ve beyaz kayışlı saatleri de erkekler kullanabiliyor.

Eda Deniz (Aydın Saat Pazarlama Müdür Yardımcısı): Gelişen tasarım akımları göz önüne alındığında kadınların erkek saati taktığını genele yansıtmak doğru değil. Bayanların büyük boyutlu saatleri gün geçtikçe daha da çok tercih etmeleri, erkek saatleri kullanmaya başladıkları sonucunu vermiyor. Saat ebatlarının irileşmesi, tasarımcıların alanlarını da genişletti, detay rahatlığı sağladı ve yaratıcılıklarını besledi.

Zaman Cumartesi



Bu haber 4,161 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,709 µs