En Sıcak Konular

Sırbistan'tan 'Bağımsızlık' misillemesi

16 Şubat 2008 13:43 tsi
Sırbistan'tan 'Bağımsızlık' misillemesi Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ülkelerle diplomatik ilişkilerinin düzeyini düşüreceklerini, ancak tamamen kesmeyeceklerini söyledi

Tadiç, yaptığı açıklamada, Kosova'yı tanıyan ülkelerle "ikili ilişkilerin çok büyük olasılıkla bugünkü düzey ve ölçüde olmayacağını" belirterek, "ancak eğer Sırbistan (bu ülkelerdeki) büyükelçilerini geri çağırmaya karar verirse, bu, o ülkelerle iletişimi durduracağı ya da ilişkilerini keseceği anlamına gelmeyecektir" dedi.

Tadiç'in açıklamasıyla Sırbistan yönetimi ilk kez üst düzey bir yetkilinin ağzından, Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ülkelere misellemede bulanacağını ilan etmiş oldu.

Kosova'nın pazar günü bağımsızlığını ilan etmesi bekleniyor.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kosova'nın tanınması durumunda KKTC'nin de tanınmasının gerekeceği yönündeki açıklamaları, Kıbrıs Rum Kesimi'nde de geniş yankı buldu.

Putin'in, "AB'nin Kosova'nın bağımsızlığını tanıması durumunda 40 yıldır pratikte bağımsız olan Kuzey Kıbrıs'ı da tanıması gerektiğini ve AB'nin bu konuda çifte standart uyguladığını" söylemesi, Rum basınında "Kıbrıs Cumhuriyeti"nin "toprak bütünlüğüne atılmış yumruk" olarak nitelendirildi.

Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, Putin'in açıklamalarıyla ilgili olarak, Rum Dışişleri Bakanlığı'nın Moskova'dan bu konuda "teminat" aldığını kaydetti.

Papadopulos; Moskova'nın BM Güvenlik Konseyi kararları uyarınca gerek Sırbistan gerekse "Kıbrıs"ın toprak bütünlüğünden yana olduğu konusunda garanti verdiğini ifade etti.



Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,540 µs