Futbol dünyasını şoka sokan gelişme! | " /> Futbol dünyasını şoka sokan gelişme! | "/>

En Sıcak Konular

Futbol dünyasını şoka sokan gelişme!

16 Şubat 2008 10:43 tsi
Futbol dünyasını şoka sokan gelişme! Dün futbol tarihinde bir ilk yaşandı. Fenerbahçeli yöneticiler televizyonda canlı yayında Galatasaray'la ilgili şaibeyi açıkladılar, ortalık birbirine girdi.

Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu, Rizespor Başkanı'nı arayarak maçın hakemi hakkında uyarılarda bulunan Galatasaray yöneticisi Tunca Hazinedaroğlu'nu medya önünde kamuoyuna ihbar etti. Kadir Çakır'ı telefonla aradığı ortaya çıkan Tunca Hazinedaroğlu ise "Sadece 14. haftadan bu yana görev almayan hakemi sizin maça verdiler. Dikkat edin dedim" sözleriyle kendisini savundu.

Rize'de dün futbol tarihinde bugüne kadar görülmemiş gelişmeler yaşandı. Şaibe iddiaları ilk kez televizyon ekranlarında çekinilmeden açıklandı, ortalık bir anda karıştı.

Futbol Federasyonu'nun yeni yönetimiyle, yeni bir sayfa açıldığına inanan Fenerbahçe Kulübü, kendileri aleyhinde konuşan Galatasaraylı yönetici Tunca Hazinedaroğlu'nu kamuoyuna ihbar etti.

Çaykur Rizespor maçının ardından Asbaşkan Mahmut Uslu ile birlikte basının karşısına çıkan Başkan Aziz Yıldırım, Karadeniz ekibinin yöneticilerine ve halkına, konukseverliğinden dolayı teşekkür etti. "Türk futbolu dibe vurmuştu, bundan sonra yükselecektir" diyerek Futbol Federasyonu'nun yeni Başkanı Hasan Doğan'a güvenini dile getiren Yıldırım, daha önemli açıklamalar için sözü Uslu'ya bıraktı.

'Başkanın rengi değişti'

Yeni federasyon yönetiminin seçilmesinin, şaibelerin bitmesi açısından önemli olacağını umduklarını ancak bazı yöneticilerin bunu hâlâ anlamadığını vurgulayan sarı-lacivertli yönetici, "Maçtan evvel, Rizespor Başkanı Kadir Bey'e bir telefon geldi. Hassas bir insan olan başkanın rengi değişti. Sonra başkanla konuştular, bir telefon daha geldi. Konu şu; Fenerbahçe'nin, Rize maçının hakeminin (Zafer Önder İpek) atanmasıyla ilgili yönlendirmede bulunduğu... Söyleyen kişi de, rakibimiz Galatasaray'ın yedek yönetici Tunca Hazinedaroğlu" dedi.

'Denizli'yi unutmadık'

Bunun üzerine Başkan Aziz Yıldırım önce Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın'ı aradı, ancak telefonun kapalı olması üzerine not bıraktı. Uslu, Yıldırım'ın, Federasyon Başkanı Hasan Doğan ile de bir görüşme yaptıklarını ifade etti.
Doğan'a ihbarda bulunduklarını belirten Fenerbahçe Asbaşkanı, "Bizler hiç bir zaman Denizli'yi unutmadık, Denizli'de yapılanları da unutmadık. Bu tür şeylerin üzerine artık gidilmesi gerektiğine, temiz futbol olması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin gündeme bomba gibi düşen açıklamalarından sonra gözler Galatasaray Kulübü'ne çevrildi. Başkan Yardımcısı Adnan Polat konuyla ilgili yaptığı açıklamada yönetici arkadaşı Tunca Hazinedaroğlu'nu savundu.

Polat, "Ben bu olayda Tunca'nın bir yanlışını göremiyorum. Bugüne kadar tek bir yanlış yapmayan bir adam niye şimdi yanlış yapsın. Tam bir barış ortamı varken bu kaos neden? Herkes sükunet içinde olmalı. Ben Tunca ile konuştum. Kadir onun yakın arkadaşı. Açıp iyi şanslar dilemiş. Bir de uzun süredir maç yönetmeyen bir hakem maçınızı yönetecek demiş. Bunda ne var anlamıyorum? Neden oluyor böyle? Yarın öbür gün rakiplerimizin rakiplerine iyi şanslar dileyebiliriz. Onlar da bizimkilere diler. Şimdi biz top yekün Fenerbahçe'ye mi saldıralım? Öyle bir şey yapmayacağız. Kesinlikle kavga istemiyoruz" ifadelerini kullandı.
Kadir Çakır'ı aradığı ortaya çıkan Tunca Hazinedaroğlu ise "Kadir benim çok iyi arkadaşım. Maçtan önce aradım, iyi şanslar diledim. Sadece 14. haftadan bu yana verilmeyen hakemi size verdiler. Dikkat edin dedim. O kadar" diye konuştu.

 



Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,611 µs