En Sıcak Konular

İşte Büyükanıt'a o mektubu yazan kız!

16 Şubat 2008 10:33 tsi
İşte Büyükanıt'a o mektubu yazan kız! Gizem Şimşek isimli kızın Org. Büyükanıt'a yazdığı mektup jet hızıyla internet sitelerine düştü. İki günde bu nasıl oldu diye merak edilirken, o kız bakın kimin kızı çıktı?

İlköğretim 8. sınıf öğrencisi Gizem Şimşek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a 'başörtüsü mektubu' gönderdi.

Şimşek, mektubunda, Türkiye'nin birçok sorunu varken sadece başörtüsünün tartışıldığını iddia etti. İlginç ifadeler kullanan Şimşek, "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Atatürk'ün kemikleri sızlamasın, üzülmesin. Biz birbirimize bağlı, Atatürk'ün yolunda ilerleyen bir milletiz. Gerekirse savaşa da giderim. Yeter ki vatan sağ olsun." dedi.

Gizem Şimşek, 'laikliğin savunucusu' olduklarını ve PKK'yla mücadelelerinde kendilerine destek vermek için böyle bir yola başvurduğunu belirtti. Dine karşı olmadığını vurgulayan Şimşek, "Türban takmak isteyen taksın, saygı duyarım; ama siyasi simge olarak takmasın. Bizim ailemizde de kapalı var. Bu bir inanç meselesi. Ben Kur'an'ı hatmetmiş biriyim." ifadelerini kullandı. Siyasî söylemi ve düzgün cümleleriyle dikkat çeken mektubu kaleme alan öğrencinin, Edirne eski DSP Milletvekili Şadan Şimşek'in kızı olduğu ortaya çıktı.

Baba Şimşek, kızına herhangi bir telkinde bulunmadığını söyledi. Aile olarak, PKK ve ekonomik sorunlar dururken başörtüsünün konuşulmasından rahatsız olduklarını ifade eden Şimşek, "Kızım bir mektup yazdığını ve bunu Genelkurmay Başkanı'na göndermek istediğini söyledi. Ben de 'gönder' dedim. Mektuba başka bir anlam yüklemek doğru olmaz." diye konuştu. Şimşek, "İki gün önce yazılan mektup basına nasıl ulaştı?" sorusuna ise "Biz de anlam veremedik." karşılığını verdi.



Bu haber 805 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,540 µs