En Sıcak Konular

İtfaiye erleri balık adam olacak

16 Şubat 2008 10:23 tsi
Kırklareli Belediyesi itfaiye erleri sualtı arama kurtarma eğitimi alacak. Balık adam olacak 4 itfaiye erinin, Türkiye'nin sayılı arama kurtarma ekiplerinden birisi olması amaçlanıyor.

Kırklareli Belediyesi itfaiye erleri sualtı arama kurtarma eğitimi alacak. Balık adam olacak 4 itfaiye erinin, Türkiye'nin sayılı arama kurtarma ekiplerinden birisi olması amaçlanıyor.

Çanakkale'de balıkadam eğitimi, yaz yüzme okulu eğitimi ve zıpkınla balık avı eğitimi veren, Kırklareli'nde de büyük projeleri hedefleyen Lara Su Sporları, Kırklareli'nin 4 itfaiye erine sualtı arama kurtarma acil yardım eğitimi verecek. 3 adımdan oluşan sualtı arama kurtarma acil yardım eğitimi dershane eğitimi, havuz eğitimi, denize dalış antrenmanları şeklinde olacak. Kısa sürede başlanacak eğitimlerle birlikte su altı arama kurtarmada itfaiye erlerinin uzmanlaşması amaçlanıyor.

Çanakkale Lara Su Sporları Kulübü Dalış Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sarı, normal bir balıkadam sualtı arama ve kurtarma tekniklerini bilmediğini, itfaiye erlerinin bu konuda eğitim alacaklarını söyledi. İtfaiye erlerinin sürekli tatbikat yapacaklarını belirten İsmail Sarı, "İtfaiye ekibi merkezde ikişerli nöbetlerle bekleyecekler. İhbar geldiğinde ekip hazırlığını 10 dakika da yapıp olay yerine intikal edecek. Özel araçlarıyla olay yerine intikal edecek ve olaya müdahale edecek. Ancak ekip 10 dakikadan daha erken olay yerine yetişemez. Helikopter olsa durum farklı olur tabii. Bu yüzden ailelerin de ilk yardım konularında bilinçli olmaları gerekecek." dedi.

Kırklareli Belediyesi'nin itfaiye erlerinin akarsu tatlı su deniz eğitimlerinde arama kurtarma çalışmaları yapacağını belirten Sarı, "Bir ay donanımları kullanmayı hızlı kuşanmayı öğreteceğiz. Bir asker gözlerini kapatıp nasıl silahı söküp takıyorsa bu ekipte donanımları öyle hazırlayıp kuşanacak. İkinci ay dalış teknikleri dersi alacaklar. Derin dalış, akıntı dalışı, tatlı su dalışı konusunda eğitim alacaklar. Üçüncü ay arama kurtarma teknikleri konusunda eğitilecekler. Dördüncü ay tatbikatlar yapılacak ve mezun olacaklar" dedi.

Sarı, sualtından cenazenin zamanında müdahale edilmezse sağlam çıkmadığını, büyük bir ihtimalle bazı uzuvları eksik olarak çıktığını belirterek, " Aile bunu gördüğünde çılgına döner. O yüzden bu tür vakalarda il dışından ekip geldiğinden maalesef bu olabiliyor. Aile sağlığını korumakta vazifemiz. Böle bir ekip şart" diye konuştu.

Eğitilecek olan erlerin Türkiye'nin sayılı arama kurtarma ekiplerinden birisi olacaklarını kaydeden Sarı, kurulacak kadronun genç ve fiziken kuvvetli kişilerden oluşacağını belirtti.

sondakika.com



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,296 µs